Dries-Jan Bal: Lijn doortrekken met vv Emmen richting top drie

s.v. Weiteveense Boys verlengd contract met hoofdtrainer Doldersum
19 december 2017
Luuk Kenter aan kop in ‘Beltona Topscorer van de Regio’
19 december 2017

Dries-Jan Bal: Lijn doortrekken met vv Emmen richting top drie

De meeste voetbalverenigingen maken zich op voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Toch kijken we de komende periode terug met een aantal spelers op de eerste seizoenshelft. Vandaag spreken we Dries-Jan Bal van vv Emmen.

Wisselvallig
‘We begonnen de competitie goed met een gelijkspel tegen het sterke Hoogeveen. De twee wedstrijden daarna waren teleurstellend. Eerst verloren we met 3-2 op eigen veld van promovendus FC Assen. De wedstrijd daarna uit tegen Alcides ging met 4-3 verloren. Gelukkig hebbe we het daarna goed opgepakt. Alleen de derby tegen SVBO hebben we gelijkgespeeld, de rest van de wedstrijden hebben we weten te winnen. In de beker liggen we er wel uit na een verlies tegen SVBO.’

WVV thuis
Voor Bal is de mooiste wedstrijd tot dusver die tegen WVV thuis. ‘We wisten van tevoren dat het een zware pot ging worden waarbij standaard veel strijd gevraagd wordt. Dat hebben we deze wedstrijd wel laten zien en uiteindelijk een mooie 3-2 overwinning geboekt. Al met al hebben we na een stroeve start de weg naar boven gevonden en staan we nu op een mooie 3e plek’.

Verwachtingen
Hoe de ploeg zal eindigen kan Bal niet vertellen. ‘Dit zal voor een groot deel afhankelijk zijn van de eerste wedstrijden na de winterstop. We hebben hier direct een aantal zware wedstrijden voor de boeg tegen eerst FVC, dan Hoogeveen en Alcides. We zijn de laatste weken goed bezig, dus we hopen de goede lijn door te trekken tot na de winterstop. Daarnaast hopen we nog steeds een periode te pakken zoals we aan het begin van seizoen hebben uitgesproken, in de tweede periode staan we nu ook bovenaan. Verder zou het mooi zijn als we in de top drie weten te eindigen. Van de andere teams hebben Hoogeveen en Alcides tot nu toe laten zien dat ze de wedstrijden vrij makkelijk weten te winnen. Verder kan het veel kanten op in de competitie en kan iedereen van elkaar winnen’.

Trainingskamp Spanje
De sfeer bij vv Emmen is prima. ‘Ook al zijn we geen typische dorpsclub met een bomvolle kantine, gezellig is het zeker. Verder gaan we in januari nog richting Spanje en daar kunnen we ons mooi voorbereiden op de tweede seizoenshelft met het team’.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord