ZZVV deelt de punten met SCD’83

Erica ’86 2 door in de beker na winst tegen Angelslo 2
19 december 2017
Klazienaveen ruim langs DZOH
19 december 2017

ZZVV deelt de punten met SCD’83

ZZVV is er ook niet in geslaagd de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Tot halverwege de tweede helft leken de punten mee te gaan naar Zuidwolde. In een tijdsbestek van vijf minuten scoorde SCD’83 daarna echter twee keer waardoor ZZVV tegen een achterstand aan keek. Door een wonderschone treffer van Bas Uiterwijk Winkel moesten beide ploegen uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

De eerste helft in Dedemsvaart was er een van weinig kansen. Alleen ZZVV creëerde er een drietal. Janou van Veen was halverwege de eerste helft dicht bij de openingstreffer maar de jonge aanvaller stuitte, volledig vrijstaand, op doelman Koes. Met wat hulp van de verdediging van SCD’83 kwam ZZVV tien minuten voor de rust toch op voorsprong. Een lange bal werd te zacht terug gekopt richting doelman Koes waardoor Bram Otten de bal meenam, Koes omspeelde en de bal in het lege doel schoot.

Ook na rust was de eerste kans voor ZZVV maar Sander Hartman zag zijn schot gekeerd worden. SCD’83, dat voor rust niks creëerde, kroop wat uit zijn schulp. Met dank aan Martijn Ballast, die sterk inviel, kwam er wat meer energie in de ploeg wat resulteerde in een afzwaaier van diezelfde Ballast. Na een kwartier spelen in de tweede helft viel dan toch de gelijkmaker. Mathijs Schumacher kon eenvoudig de bal achter Jelle Verburg schuiven. De gelijkmaker was het sein voor een fase waarin de doelpunten aan beide zijden makkelijk vielen. Nadat Janou van Veen al dichtbij de 1-2 was maakte Sander Hartman hem even later wel. Een hoge bal in de zestien meter kon niet worden gevangen door Jelmer Koes, die wel behoorlijk gehinderd leek te worden, waarna Hartman de bal in een leeg doel kon tikken.

Scheidsrechter Ten Berge, die misschien wel besefte dat de 1-2 een cadeautje was, gaf vier minuten later ook een cadeautje aan de andere kant van het veld. SCD’83 kreeg namelijk een strafschop nadat Kevin Vos zijn lichaam gebruikte in een duel. Het buitenkansje werd door Martijn Ballast verzilverd waardoor de stand weer in evenwicht was. Diezelfde Ballast zette vijf minuten later de thuisploeg op voorsprong toen hij dwars door het centrum mocht lopen en vrij voor Verburg kon afronden. Dat ZZVV toch nog een punt overhield was te danken aan Bas Uiterwijk Winkel die een afvallende bal vanaf een meter of vijfentwintig vol op de wreef nam en de bal prachtig in de kruising zag belanden.

Opstelling ZZVV: Verburg; Ter Wal, Mulder, Capellen, Vos, Uiterwijk Winkel; Reinink, Hartman, Bosscher; Van Veen, Otten (80. Bos).

Man van de wedstrijd: Bas Uiterwijk Winkel.

Tekst & foto: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord