Zwartemeerse Boys Vrouwen 1 door naar finales Indoor Soccer Ladies Cup Emmen.

Sv Twedo zoekt hoofdtrainer volgend seizoen
23 december 2017
Nico Haak verlengt contract bij vv Hoogeveen
28 december 2017

Zwartemeerse Boys Vrouwen 1 door naar finales Indoor Soccer Ladies Cup Emmen.

Woensdag 27 December stond de eerste editie van de Indoor Soccer Ladies Cup Emmen op het programma. Waar bij de heren al jaren de winterstop in het teken van Protos Weering staat, heeft SVBO de samenwerking opgezocht met SVO BDE om een zaaltoernooi op te zetten voor dames. Vorig jaar was er al een klein toernooi georganiseerd door SVBO, maar dit jaar is het groter aangepakt met 2 poule dagen en een finale dag. Voor deze eerste editie werd er ingezet op 10 teams, die in 2 poules van 5 mochten uitmaken wie er op de finaledag in actie mogen komen. Helaas kwamen er 9 aanmeldingen, maar toch ging het toernooi van start.

Wij waren 1 van deze 9 ploegen en mochten op 27 december aantreden in de eerste poule. We waren ingedeeld bij gastvrouw SVBO, Ter Apel en EHS. Omdat de nummer 1 en 2 doorgingen naar de volgende ronde, was het zaak om het toernooi goed te starten. De eerste wedstrijd mochten wij het opnemen tegen SVBO. SVBO is onze directe concurrent in de competitie om uit te maken wie achter SPW best of the rest wordt. Direct een gewaagde wedstrijd dus! En dat bleek ook uit het spelverloop. SVBO kwam op 1-0, en het spel golfde heen en weer. Dan weer had de keepster van SVBO een goede redding in petto, dan weer stond onze eigen zaalkeepster Sharyn op de goede plek. Door twee doelpunten van Lisanne trokken wij aan het langste eind en wonnen de wedstrijd met 1-2.

In de tweede wedstrijd stond EHS op het programma, en door de andere uitslagen was het duidelijk dat als wij deze wedstrijd wisten te winnen, wij sowieso bij de eerste 2 eindigden. EHS dat in deze poule de enige ploeg was die in de vrijdag competitie speelt (7v7) i.p.v. de zaterdag competitie (11v11) was een onbekende ploeg voor ons. Mooi dat ook deze ploegen de stap naar de zaal maken, en hopelijk zet deze trant zich de komende jaren voort! Wel bleek dat we deze wedstrijd sterker waren dan onze tegenstander, en we de wedstrijd met 7-1 winst besloten. Overigens hebben de dames van EHS wel de 3e helft met verve gewonnen in deze poule! Zo bleek maar weer dat er voor ieder wat wils was.

In de laatste wedstrijd kregen wij Ter apel tegenover ons. Ter apel speelt als enige van deze poule in de 4e klasse en had ook beide wedstrijden nog gewonnen. We wisten dus dat het een zware wedstrijd ging worden, welke ging beslissen wie 1ste en 2e ging worden. Ter apel begon sterk aan de wedstrijd, terwijl wij werden teruggedrukt. Toen na een halve wedstrijd de 1-0 viel, waren we even van slag waardoor ook de 2-0 snel viel. Toch kregen wij hierna nog goede kansen, die de wedstrijd nog spannend had kunnen maken. Helaas werden deze kansen niets meer dan kansen, en bleef het 2-0.

Vrijdag volgt de andere poule, met daarin de volgende ploegen: SVO BDE, CEC, Erica ’86, Weerdinge en Emmen. 3 bekende en 2 minder bekende ploegen voor ons. Wij wensen deze ploegen veel succes en hopen ze dinsdag 2 januari terug te zien in de zaal van Angelslo. Daar staat dan de finaledag op het programma. Deze dag begint om 18:00. Hopelijk ook dan weer veel belangstellende supporters, waar gisteren ook geen gebrek aan was. Complimenten aan de organisatie, en hopelijk gaat dit een terugkerend evenement worden!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord