Lars Lip: ‘Nestelen in de subtop met vv Hollandscheveld’

Bas Nibbelke nieuwe trainer VKW
30 december 2017
Geen succes voor Hoogeveen in de zaal
2 januari 2018

Lars Lip: ‘Nestelen in de subtop met vv Hollandscheveld’

Binnenkort begint de voorbereiding op de  tweede seizoenshelft voor de meeste verenigingen. De ene vereniging verkast naar het buitenland, waar de ander op eigen terrein verblijft. Vandaag praten we Lars Lip, speler van vv Hollandscheveld.

Lip (33), vader van twee zoons begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van vv Noordscheschut. Na acht jaar Sv Hodo, speelt hij inmiddels zijn zesde seizoen bij vv Hollandscheveld.

‘Zoals verwacht spelen we een seizoen met pieken en dalen, wat ook helemaal niet gek is met zo`n jonge selectie als die van ons. De sfeer is heel goed en er wordt na een verloren wedstrijd niet lang gemopperd. Op dinsdag begint de voorbereiding naar de volgende wedstrijd weer. De mooiste wedstrijd van dit seizoen was de wedstrijd thuis tegen Fit Boys waar we met 0-2 achter stonden en dit omdraaiden naar een 4-2 overwinning. Twee van de betere ploegen waar we tegen hebben gespeeld waren vv Hoogeveen en Tonego (1-4 en 4-0 verloren)’, zo vertelt Lip.

Subtop
Het nestelen in de subtop, dat is iets van Lip graag zou zien. De ploeg heeft nog een inhaalwedstrijd te goed en bij winst kan dit bereikt worden. ‘Dan is het een kwestie van vasthouden en ik verwacht dat ook de andere ploegen tussen plek 3 en 8 niet alles winnen dus kan een verlies tussen door niet echt kwaad.’

‘De doelstelling van ons is om bij de eerste vijf ploegen te eindigen aan het eind van de competitie. Persoonlijk hoop ik op nog een aantal doelpunten en assists, verder vind ik het mooi om te zien dat de jonge jongens iets van je willen aan nemen en daar probeer ik mijn steentje in bij te dragen zodat ze beter worden’, aldus de routinier.

Goede sfeer
De sfeer in de kleedkamer is goed bij vv Hollandscheveld. ‘Er worden veel geintjes gemaakt en tuurlijk is er weleens een meningsverschil, maar waar is dat niet. Ook na de wedstrijden zitten we minimaal een uur met elkaar aan de tafel (om de wedstrijd te analyseren), maar bovenal gezellig een biertje te drinken. Dat is namelijk ook iets wat bij voetbal hoort’, zo besluit Lip.

Foto: Lars Lip

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord