Dennis Schmeier: ‘Top vijf moeten we zeker kunnen halen met SVV’04’

Geen succes voor Hoogeveen in de zaal
2 januari 2018
Patrick Bloemberg: ‘Nacompetitie halen met FC Klazienaveen’
4 januari 2018

Dennis Schmeier: ‘Top vijf moeten we zeker kunnen halen met SVV’04’

Morgen vertrekt de eerste selectie van SVV’04 uit Schoonebeek richting Portugal voor een trainingskamp. Vlak voor dit vertrek kijken we teug op de eerste seizoenshelft met Dennis Schmeier, leider van het eerste elftal.

Na 30 jaar lang als speler actief te zijn geweest is hij sinds dit seizoen leider bij SVV’04. ‘Het bevalt me uitstekend! Ik ben zelf altijd spits geweest en dan kriebelt het nog weleens als ik zie dat we een kans missen of als ik zie dat er niemand bij de eerste paal komt. Dat blijft vast ook nog wel een tijdje. Van stoppen met actief voetballen heb ik echter geen spijt gehad’, zo vertelt Schmeier.

Vrij nieuw elftal
Het eerste elftal van SVV staat er goed voor. ‘Het was even afwachten. We zijn een vijftal (potentiële) basisspelers kwijtgeraakt en dus moest er gebouwd worden aan een vrij nieuw elftal. Dit hebben de jongens erg goed opgepakt. We hebben een bepaald systeem afgesproken met elkaar en ik moet zeggen dat het elftal dit vanaf de eerste wedstrijd goed heeft opgepakt. Alleen de uitwedstrijd tegen CEC konden we niet in ons spel komen. De andere wedstrijden hebben we gevoetbald zoals we willen voetballen en met resultaat. We hebben slechts twee wedstrijden verloren. Van CEC en van de gedoodverfde kampioen Dalfsen. De eerste helft konden we goed meekomen met Dalfsen maar individuele kwaliteiten gaven de doorslag.’

Schmeier hoopt tijdens het trainingskamp in Portugal, Albufeira (4 t/m 8 januari) de basis te leggen voor de tweede seizoenshelft. ‘De patronen nog meer inslijpen en hopen dat iedereen fit blijft. De stand van de competitie geeft door de vele afgelastingen een vertekend beeld. We hadden normaal gesproken nu in de top 5 gestaan. Ongeveer negen ploegen onder Dalfsen zijn allemaal aan elkaar gewaagd.’

Vertrouwen
‘Mocht iedereen fit blijven, de O19-spelers zich verder ontwikkelen en we blijven voetballen zoals we dat kunnen, dan zie ik ons wel in de top 5 eindigen. Persoonlijk ben ik blij dat hoofdtrainer Arthur van der Veen heeft bijgetekend voor nog een seizoen. Hij betrekt iedereen bij het proces en laat ook iedereen meedenken. Dat geeft vertrouwen en rust voor spelers en begeleiding.’

Warme vereniging
Er heerst een uitstekende sfeer in de kleedkamer en kantine bij SVV’04. Schmeier: ‘willen altijd winnen en zijn zeker ook kritisch als mensen de afspraken niet nakomen in het veld. Maar iedereen weet ook van zichzelf als hij een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Na een verloren wedstrijd moet je balen en elkaar weleens de waarheid vertellen maar zodra je je tas in het tassenrek hebt gedaan en je aan tafel zit in de kantine moet het klaar zijn. Dat is hier ook zo en dat maakt in mijn ogen SVV’04 een échte, warme voetbalvereniging.’

Tot slot
‘We hebben FC12 een aantal keren langs de kant gezien en met veel plezier de sfeerimpressie terug gelezen. Ik denk dat FC12.nl een prachtige aanvulling is op het amateurvoetbal in Nederland’, aldus Schmeier.

Foto: Dennis Schmeier (2e van rechts op de bank)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord