Patrick Bloemberg: ‘Nacompetitie halen met FC Klazienaveen’

Dennis Schmeier: ‘Top vijf moeten we zeker kunnen halen met SVV’04’
3 januari 2018
Johan Bos: ‘Van linksvoor naar centrale verdediger bij vv Schoonebeek’
7 januari 2018

Patrick Bloemberg: ‘Nacompetitie halen met FC Klazienaveen’

De meeste teams zijn uitgespeeld in het Protos Weering Toernooi, dat betekent dat de eerste seizoenshelft er definitief op zit. Samen met verschillende spelers blikken we terug op de eerste seizoenshelft en kijken we vooruit naar het restant van de competitie. Vandaag Patrick Bloemberg, middenvelder van FC Klazienaveen.

Bloemberg (27) speelde elf seizoenen in het eerste elftal van vv Klazienaveen en is dit seizoen bij FC Klazienaveen, een fusie tussen vv Klazienaveen en vv Zwartemeer. Naast voetballen is hij werkzaam als vestigingsmanager bij Koskamp.

Boven verwachting
Volgens Bloemberg is de eerst seizoenshelft goed verlopen. Inmiddels bezet de FC uit Klazienaveen de tweede plaats. ‘Natuurlijk hadden we dit wel gehoopt, maar stiekem niet verwacht. We zijn namelijk van twee 1e elftallen naar één elftal gegaan en dus moesten veel spelers ook even aan elkaar wennen. Daarnaast zijn sommige automatismen die er in het verleden waren wat minder maar dat word nu steeds weer beter’, zo vertelt de middenvelder.

Derby
‘De sfeer in de groep is super. Iedereen kan goed met elkaar door een deur, er wordt voor elkaar gewerkt en het is heel gezellig met elkaar. De wedstrijd tegen DZOH was de mooiste tot dusver. Deze leeft altijd bij ons, want dit is een leuke derby. Achteraf was dit niet onze moeilijkste tegenstander, want we wonnen deze wedstrijd met 1-6. De moeilijkste tegenstander deze competitie is denk ik de koploper Pelikaan S. Dit elftal heeft veel goede individuele voetballers.’

Bloemberg denkt dat Klazienaveen ook de tweede seizoenshelft goed mee gaat doen. ‘Hopelijk hebben wij hierin minder last van blessures in de spelersgroep dan in de eerste seizoenshelft.’ Bloemberg denk dat Klazienaveen voetballend wat meer willen gaan brengen en dat dit ook zeker mogelijk is. ‘We zijn namelijk meer aan elkaar gewend en dat zie je terug op de trainingen en nu is het aan ons om dit om te zetten naar de wedstrijden.’

Periode
‘Onze doelstelling is het pakken van een periode en daardoor aan het einde van het seizoen mee te doen in de nacompetitie voor promotie. Voor mezelf is de doelstelling om in de tweede seizoenhelft fit te blijven en alle wedstrijd te voetballen. Dit was voor de winter niet het geval waardoor ik een 8 tal wedstrijden heb moeten missen. Ik hoop dat ik in de wedstrijden belangrijk kan zijn voor mijn elftal. Zowel met mijn ervaring als met mijn doelpunten en dat we aan het einde van het seizoen staan waar we graag willen staan.’

Mooie mix
Het eerste elftal van FC Klazienaveen is een mix van jonge jongens en spelers met ervaring. ‘De derde helft is ook altijd heel gezellig. Iedereen houdt van gezelligheid en dat zie je heel goed terug in de kantine. Het is er altijd gezellig druk en we maken er samen met de andere elftallen altijd een gezellig middag en avond van.’

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord