Johan Bos: ‘Van linksvoor naar centrale verdediger bij vv Schoonebeek’

Patrick Bloemberg: ‘Nacompetitie halen met FC Klazienaveen’
4 januari 2018
Wat. Een. Sfeer. bij Protos Weering zaalvoetbaltoernooi
7 januari 2018

Johan Bos: ‘Van linksvoor naar centrale verdediger bij vv Schoonebeek’

Volgende week begint de voorbereiding op de tweede seizoenshelft voor de meeste verenigingen uit de regio. V.v Schoonebeek beleefde, na een slechte start een mooie serie overwinningen op rij. Vandaag blikken we terug met selectiespeler Johan Bos en kijken we vooruit naar het vervolg van de competitie.

 Bos (27) is van origine een linksvoor/linkshalf. Toch speelt hij al enige tijd centraal achterin bij vv Schoonebeek. Naast voetballen is hij ook trainer van vrouwen 1 bij de club.

Bovenin meedraaien
‘De eerste seizoenshelft is voor ons goed begonnen, na het teleurstellende verlies uit bij HOC(2-1)  hebben we een hele mooie reeks overwinningen neer kunnen zetten. Deze stopte helaas uit bij WKE ’16(1-0). De doelstelling is om bovenin mee te draaien en gezien de stand, een gedeelde 2de plaats met 3 punten minder dan WKE ’16(die wel 1 wedstrijd minder gespeeld heeft) doen we het zeker niet onaardig.’

Krenten in de pap
Weiteveense Boys thuis was voor Bos de mooiste van het seizoen. ‘Een moeizame 1-0 overwinning, in een derby tegen de buurman. Zulke wedstrijden zijn toch wel de krenten in de pap, zoals een oud-trainer dat zo mooi kan verwoorden. Verder was de uitwedstrijd tegen Titan (0-4), misschien wel onze beste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Je traint wekelijks op een manier van voetballen en als dan alle steentjes goed vallen is dat mooi om te zien. Onze zwaarste tegenstander was voor mij WKE ’16 (1-0). We hadden de eerste helft totaal geen grip op de wedstrijd en het was goed te zien dat zij gewend waren om op kunstgras te voetballen. Na de snelle tegengoal hield onze keeper ons de rest van de wedstrijd op de been. Begin tweede helft hadden we zelfs wat kleine kansjes, maar al met al terecht verloren.’

Concurrentie
Volgens Bos is WKE ’16 de titelfavoriet . ‘Ze voetballen goed en hebben ook duidelijk uitgesproken dat ze zo snel mogelijk omhoog willen. Dan is het kampioenschap de snelste manier. Voor ons is de doelstelling nog steeds hetzelfde, bovenin meedraaien en hopelijk vallen we aan het einde van de rit in de prijzen. De concurrentie is er wel degelijk. Naast ons hebben ook Titan en Sweel 19 punten en staan Protos en HOC op 18 punten, waarvan HOC 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Nog genoeg ploegen die allemaal in het spoor van WKE ’16 willen blijven, dus spannend wordt het sowieso.’

Bos: ‘Voor mezelf wil ik me dit seizoen verbeteren als centrale verdediger, ik sta er nu een jaar dus ik heb nog genoeg om te leren. Vroeger was de doelstelling om zo vaak mogelijk bij een doelpunt betrokken te zijn, door middel van een assist of zelf te scoren. Maar als verdediger ben je toch anders belangrijk, dus voor mij is het belangrijk om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen. En wie weet, misschien verdwaal ik wel een keer en prik ik mijn goaltje ook mee.’

Goede sfeer
‘De sfeer in de kleedkamer is perfect. We hebben een leuke hechte groep, waarvan de meeste spelers al best lang met elkaar voetballen. De gezelligheid is ook terug te zien in de evolutie van de geluidsapperatuur, deze wordt namelijk steeds groter en luider. Muziek hoort er toch wel bij voor en na een wedstrijd, vind ik. De sfeer in de kantine is ook top, de seniorenteams steken zo nu en dan ook de koppen bij elkaar om een zanger te regelen bij speciale gelegenheden, dit maakt het allemaal net even wat gezelliger’, aldus Bos.

Tot slot
Ik wil bij deze onze supporters nog bedanken. Want als vierde klasser mogen wij zeker niet klagen over de vaste kern supporters die ons thuis en uit steunen. Soms met de nodige kritiek, maar ach wat is voetbal zonder een beetje commentaar bij binnenkomst van de kantine’, zo besluit de verdediger van Schoonebeek.

Foto: Johan Bos (nr 3)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord