Dennis Katoen ontvangt sportwaarderingsprijs Sportief Klazienaveen

Trainer Erik de Jong en vv Beilen gaan met elkaar door
9 januari 2018
Aryan Doldersum volgend seizoen trainer vv Bargeres
13 januari 2018

Dennis Katoen ontvangt sportwaarderingsprijs Sportief Klazienaveen

Met een smoesje werd Dennis Katoen woensdag naar de kantine gelokt. Vanwege zogenaamde beperkte beschikbaarheid van het kantinepersoneel, hielp Dennis in de catering tijdens de nieuwjaarsborrel van Sportief Klazienaveen. Niet wetende dat zijn aanwezigheid gewenst was om de sportwaarderingsprijs voor zijn bijdrage aan de sport in Klazienaveen te mogen ontvangen.

Binnen FC Klazienaveen vervult Dennis een breed scala aan vrijwilligersfuncties. Meest in het oog springende is zijn functie van teammanager bij het eerste elftal; een functie die hij al vanaf het seizoen 2000/2001 met verve vervult. In het noorden is Dennis door zijn jarenlange fanatisme uitgegroeid tot een van de bekendste gezichten op de velden. In de presentatiegids van het seizoen 2003/2004 valt te lezen dat het humeur van Dennis bij een nederlaag onder het vriespunt verdwijnt. Wat dat betreft heeft het fanatisme van Dennis in al die jaren niets ingeboet.

Naast zijn voorliefde voor het 1e elftal, heeft Dennis in de loop der jaren ook een passie ontwikkeld voor het jeugdvoetbal. In 2006 is Dennis geslaagd voor de cursus pupillenscheidsrechter. Wanneer je op vrijdagavond laat nog een gat moet vullen in de planning, kun je een beroep doen op Dennis en staat hij de volgende dag om 9 uur voor de kleinsten klaar om een wedstrijd in goede banen te leiden. Ook als hij een uur later als coach bij zijn team, dit jaar JO9-1, verwacht wordt.

Maar Dennis is niet alleen coach van de JO9-1, ook geeft hij training aan verschillende jeugdteams. Hierbij genieten de puppy’s wellicht zijn grootste voorkeur. Een groot deel van het eerste elftal van over pakweg 10 jaar zal hun eerste stappen op het voetbalveld onder hoede van Dennis gezet hebben. Dennis voetbalt zelf niet meer op wedstrijdniveau, maar traint iedere donderdag mee met de lagere senioren. Omdat er op vrijdagavond nog een gat in de agenda overbleef, heeft Dennis de coaching van FC Klazienaveen 35+ 3 op zich genomen. Dat de prestaties hier niet altijd willen vlotten, ligt niet aan Dennis’ enthousiasme.

Mocht het voor komen dat Dennis een vrije zaterdag heeft, dan komt steevast de vraag: “wat kan ik zaterdag voor de vereniging betekenen?” Helpen bij het jeugdkamp, hamburgers bakken bij toernooien of de handen uit de mouwen bij de ombouw naar FC Klazienaveen zijn dan de werkzaamheden die Dennis verricht.

Naast een volledige baan bij PLUS Fischer en al deze taken bij FC Klazienaveen, blijft er ook nog tijd over voor hardlopen. Jaarlijks kan het Drenthe Loopfestijn met zekerheid de inschrijving van Dennis tegemoet zien voor de halve marathon, die hij dan keurig binnen de 2 uur uit loopt. Maar voor dit jaar houdt Dennis nog een slag om de arm of hij ook daadwerkelijk deel zal nemen. Het Drenthe Loopfestijn is namelijk gepland op de dag van de laatste competitiewedstrijd van het 1e. De keuze tussen hardlopend of met de platte kar door het dorp, is door Dennis snel gemaakt…

Zijn club FC Klazienaveen feliciteert Dennis van harte met de, volgens ons zeer terechte, sportwaarderingsprijs en is maar wat blij om te kunnen bouwen op een vrijwilliger en mooi mens als Dennis!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord