OJC wint schaakspel van Blauw Geel

Harkemase Boys geeft lesje effectiviteit bij ASWH
14 januari 2018
Hoogeveen 3e op Open Friese Kampioenschappen (OFK)
14 januari 2018

OJC wint schaakspel van Blauw Geel

Een Derde Divisie Zondag wedstrijd op Zaterdagavond onder de lichtmasten, wat wil een groundhopper nog meer?! Om 19:00 uur stond de wedstrijd OJC Rosmalen – Blauw Geel ’38 op het programma op Sportpark De Groote Wielen. Rosmalen tegen Veghel is met 20 kilometer tussen beide sportparken toch gewoon een derby.
De wedstrijd was een waar schaakspel wat niet altijd hoogstaand voetbal opleverde, maar wel een interessante wedstrijd was om te zien. Kansen waren er aan beide kanten, maar sporadisch doordat de ploegen elkaar goed hadden geanalyseerd.
Het was wachten tot er een fout gemaakt zou gaan worden die de wedstrijd open zou breken. Deze kwam er door een verdediger van Blauw Geel, die dacht de bal randje 16 rustig terug te kunnen koppen op zijn keeper, maar had Diego Meerveld niet gezien. Hij kwam tussen beide om de 1-0 voor OJC op het scorebord te prikken na 34 minuten.
Blauw Geel moest komen waardoor  OJC weer ruimte kreeg. Dit maakte het voor de neutrale toeschouwer nog leuker. Echt grote kansen bleven helaas uit doordat de wedstrijd zich vooral op het middenveld afspeelde. Na een vrije bal op eigen helft maakte OJC gebruik van een moment van onoplettendheid van Blauw Geel. Een goede lange bal op spits Wesley Meeuwsen  die ongedekt mocht aannemen, draaien en met een fijn wippertje de bal over de keeper in het doel werkte. 2-0 in de 82e minuut. De ploeg uit Veghel ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer maar zonder resultaat.
Qua temperatuur was het maar wat fijn dat de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd na iets meer dan 90 minuten.
13-1-18 19:00 OJC Rosmalen – Blauw Geel ’38
Tekst & Foto’s: Joost_030
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord