Herman Schonewille nieuwe assistent-trainer ZZVV

Groundhopping: JVC Cuijk-vv UNA
14 januari 2018
Max Heijnen (DZOH): ‘Met onze jonge ploeg bovenin meedraaien’
18 januari 2018

Herman Schonewille nieuwe assistent-trainer ZZVV

Herman Schonewille wordt volgend seizoen de nieuwe assistent-trainer van ZZVV. De 32-jarige Schonewille, in bezit van TC2, is op dit moment hoofdtrainer van De Weide 2 en kwam als speler onder meer uit voor De Weide en SCN. Volgend seizoen zal hij als assistent van Rick Mulder fungeren op sportpark Woltingeslag.

Voor Schonewille komt de functie van het assistent-trainerschap als geroepen. Zeker omdat de het ideaal te combineren met zijn werkzaamheden bij FC Groningen. “Omdat ik nog wel eens in de avonduren moet werken is het lastig om ook de verantwoordelijkheid te hebben als hoofdtrainer zijnde. Daarom ben ik heel blij met deze uitdaging.” Eén van de doelstellingen van de toekomstig assistent-trainer is om de jonge spelers, die af en toe moeite hebben met het maken van de stap naar de senioren, beter te maken en te zorgen dat ze niet afhaken. Schonewille kijkt al uit naar het volgende seizoen: “Ik heb al intensief contact met Rick Mulder. We zijn al een jaarplan aan het opstellen en ik heb het gevoel dat ik veel van hem kan leren.”

Ook de Voetbal Technische Commissie (VTC) is verheugd met het aanstellen van Schonewille. De ambitieuze jonge trainer kan volgens de VTC een goede combinatie vormen met de nieuwe hooftrainer en daarom heeft de VTC  hoge verwachtingen voor het komende seizoen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord