NKVV boekt overwinning op WVV

SC Angelslo wint periode door 3- 0 winst op Seta 
28 januari 2018
Zwartemeerse Boys en Protos in evenwicht
28 januari 2018

NKVV boekt overwinning op WVV

De competitie is weer opgepakt en voor NKVV stond de thuis wedstrijd tegen WVV op het programma. Het team uit Winschoten stond op een derde positie, waar NKVV de vijfde plaats bezette. Die noteringen zouden niet veranderen, ongeacht welke uitslag er ook zou volgen.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan een in december overleden oud speler en vrijwilliger van NKVV. Daarna was het de beurt aan pupil van de week Brechje Timmer om de eerste goal van de wedstrijd te scoren.

Trainer Knol van NKVV begon met twee JO19 spelers in de basis. Samen met deze jeugd spelers was de gemiddelde leeftijd zo’n 23 jaar. Bij WVV speelde de ervaren Lalbahadoersing mee, waar gelijk de gevaarlijkste man bij naam is genoemd. Hij was het dan ook die een eerste kans produceerde door na vijf minuten een voorzet van Thomas Kant hard in te schieten. Doelman Mike Deuten zou daarop zijn eerste van vele reddingen laten optekenen.

Pas na twaalf minuten mocht NKVV iets terug doen. De jonge Robin Veldhuis snelde aan de rechterzijde voorbij zijn directe verdediger en zag zijn strakke voorzet net niet eindigen bij Patrick Biesbrouck. Keeper Riemersma had aan een vinger genoeg om de bal iets te toucheren waardoor Biesbrouck in het luchtledige taste.

Na deze aanvallende momenten ontspon zich een strijd op het middenveld. Er werd door beide teams veel gestreden om de bal, maar deze werd nadien ook snel weer ingeleverd. In de zeer sportieve wedstrijd, waar scheidsrechter Ebelties de kaarten in de kleedkamer had kunnen laten liggen, werden minimale overtredingen gemaakt. Veel kansen leverde al dat werken niet echt op, al had Mitchel van Triest een mega mogelijkheid na een dieptepass van laatste man Tom Hilbink. Het schot van van Triest ging rakelings over het WVV doel.

Pas in de 36e minuut kon uw verslaggever zijn notitieblok weer ter hand nemen. Thomas Kant had vanaf de zestien meter lijn een prima schot in de benen, maar Niek Hilbink kon namens NKVV de bal over zijn eigen goal werken met een hoekschop tot logisch gevolg. Deze spel voortzetting werd door Mathijs Mollema opnieuw tot doelpoging geproduceerd. Doelman Deuten voorkwam een goal door het leer over de lat te tikken. De volgende hoekschop was een duplicaat van het vorige want opnieuw mocht Deuten de bal over zijn doel wegwerken. Nu was het Prasant Lalbahadoersing die snoeihard uithaalde. De derde hoekschop in twee minuten kon uiteindelijk door A-junior Julian Okken worden weggewerkt.

Dat er een sportieve strijd werd gestreden bleek wel uit het feit dat pas na zo`n veertig minuten de eerste echte overtreding werd gemaakt. Het was WVV spelers Michiel Bos die Patrick Biesbrouck vloerde op het middenveld. Leidsman Ebelties reikte de helpende hand door Biesbrouck overeind te helpen en Bos te vermanen middels een kort gesprekje.

1-0…

Het leek deze eerste helft op een 0-0 af te stevenen, ware het niet dat Justin Pol één minuut voor het eindsignaal de bal ontving en direct daarna de sterk spelende Biesbrouck bediende. Pol schoof het leer als ware het een bowling bal die zijn laatste pin moest treffen, richting Biesbrouck. Op maat bediend kon Patje niets anders doen dan doelman Riemersma omspelen en zo de 1-0 laten aantekenen. Een redelijk moment om te scoren was ook de mening van trainer Johan Knol. Hij riep zijn verdediging toe dit moment vast te houden tot het rustsignaal, maar toch zou WVV nog gevaarlijk worden.
Het was opnieuw Prasant Lalbahadoersing die de zestien binnen snelde. Hij liet zich echter zeer opzichtig vallen en de prima leidende Ebelties had er goed het oog op. Hij zag duidelijk opzet van Lalbahadoersing en liet terecht doorspelen. Dat hij even later de eerste helft beëindigde was een opluchting voor de mannen van NKVV.

Tweede helft…

Het heerlijke gevoel van een voorsprong werd aan de start van de tweede helft geuit in een stormachtig begin namens NKVV. Al na één minuut was het Justin Pol die Veldhuis bereikte. Deze schoof de bal voorlangs waar Jeffrey Pot de bal rakelings over schoot. Diezelfde Pot mocht even later aanleggen na een overtreding van WVV. Randje zestien dirigeerde hij de speelbal hard in de muur.

1-1…

Het was dus NKVV die klaar was om te vuren, maar de mannen uit Winschoten haalden uiteindelijk de trekker over. Vanuit een hoekschop mocht Ron Prijt de bal hoog en hard binnen koppen. De ijzersterk verdedigende Tom Hilbink kon voor het eerst in deze wedstrijd geen redding brengen. Ook doelman Mike Deuten was kansloos. Zo was het dus 1-1, waar de tweede goal voor NKVV meer ogenschijnlijk leek.

Hierna leek team Knol de weg even kwijt want gelijk na de aftrap veroverde WVV de bal en werd Fati Salih de diepte ingestuurd. Hier kon aanvoerder Tom Hilbink opnieuw laten zien waarom hij de man van de wedstrijd zou worden, verdedigend gezien. Prima ingrijpen van hem voorkwam een tweede doelpunt van WVV. Julian Okken kon tenslotte de bal verder wegwerken. Uit de daaropvolgende counter was het Jeffrey Pot die via Justin Pol de kans bood aan Robin Veldhuis. Zijn schot werd prima gered door Riemersma.

Daarna volgde opnieuw een werkperiode op het middenveld voor beide teams. De kansen bleven weer een tijdje uit, tot bij NKVV de derde JO19 speler het veld mocht betreden. De fysiek sterke Damien Pol nam stelling in de rechter voorhoede en mocht gelijk aanleggen voor een snoeihard schot, welke net over ging. Ook de 18-jarige Robin Stoffers werd nog binnen de lijnen gebracht voor Jeffrey Pot.

Met nog een kwartier te spelen waren de supporters uit Dalerpeel en Nieuwe Krim het er wel over eens. De punten zouden worden verdeeld en NKVV zou daar het meest tevreden mee zijn.

Die gesprekken werden door de spelers van WVV waarschijnlijk gehoord, want vanaf dat moment begon een sterk offensief richting de NKVV goal. Eerst was het Kant die vanaf zo`n twintig meter mocht aanleggen. Via de rug van Patrick Guttink zeilde de bal net over de deklat. Slechts drie minuten later was het Mathijs Mollema die uit een kansrijke positie zijn geluk ging beproeven. Gelukkig was doelverdediger Mike Deuten in prima vorm en redde hij bekwaam. WVV invaller Berghuis had vijf minuten voor het einde nog de beste mogelijkheid. Zijn schot van grote afstand heeft waarschijnlijk de lak van de doelpaal geschaafd, maar tot opluchting van Deuten zoefde de bal via die paal naast zijn goal. Met nog twee minuten te spelen was het opnieuw Mollema die pech had bij het afronden. Ook zijn poging ging net naast.

2-1…

Dat de eerder genoemde jeugdafdeling van NKVV een belangrijke rol had binnen het team, bleek tenslotte wel in de laatste zestig seconden. Als voorbeeld uit de eerste helft, scoren in de laatste minuut, was het toch NKVV die winnend afsloot. Aan de linkerkant mocht Robin Veldhuis een van zijn laatste sprintjes maken om uiteindelijk Damien Pol te bedienen. Die zag zijn schot gepareerd worden door keeper Jasper Riemersma. Hij kon echter slechts de bal richting de achterlijn duwen waar Mitchel van Triest hem het leer verwoestend retour schonk. Vanuit een onmogelijke positie haalde hij hard uit en zijn projectiel belandde in het dak van het doel, Riemersma kansloos latend.

De 2-1 overwinning werd op deze manier met extra glans omhuld. Van Triest zou na afloop verklaren dat zijn eerste goal voor NKVV dit seizoen er best wel lekker in zat. Ogen dicht en uithalen was het enige juiste en zo gingen de mannen van Knol en Schonewille juichend richting de kleedkamer.

Volgens trainer Johan Knol zou men het gestolen punten kunnen noemen, maar zijn collega-trainer Steven Komproe van WVV speelde voor rechter en sprak NKVV vrij. Hij gaf NKVV de complimenten voor het getoonde spel. Een sportief einde na een heerlijk potje zaterdagvoetbal.

Volgende week mag NKVV op bezoek bij SETA in Musselkanaal.

Tekst & Foto’s: Klaas Veldhuis

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord