Kansloze nederlaag voor ZZVV tegen Hardenberg’85

Schoonebeek trekt aan langste eind na gelijk opgaande wedstrijd
29 januari 2018
EMMS en Sleen delen de punten
29 januari 2018

Kansloze nederlaag voor ZZVV tegen Hardenberg’85

 ZZVV heeft een kansloze nederlaag geleden tegen Hardenberg’85. In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop ging de ploeg met 3-0 onderuit. Na amper zeven minuten spelen stond ZZVV door toedoen van Rick Broek al op een 2-0 achterstand. De rest van de wedstrijd liep het daardoor alleen maar achter de feiten aan. Na een half uur spelen maakte Rick Broek zijn hattrick compleet en was de wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd was nog geen vier minuten oud toen Rick Broek, topscorer van beroep, zijn eerste doelpunt van de middag al had gemaakt. De spits stond wonderbaarlijk vrij in de zestien meter en wist het buitenkansje uiteraard te benutten. Even later verdubbelde Broek de voorsprong door na balverlies van ZZVV op het middenveld zo door te lopen richting doelman Verburg en die met een geplaatste bal te verschalken. De thuisploeg kwam in de eerste helft eigenlijk niet in het spel voor maar kreeg toch een uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken. Een voorzet van Bas Uiterwijk Winkel viel perfect voor het doel van Hardenberg’85 maar Bram Otten deed te weinig met de kans en kopte van dichtbij over. Vlak na de grote kans van Otten gooide Hardenberg’85 de wedstrijd al in het slot. Een niet al te harden kopbal van Rick Broek leek houdbaar, maar Jelle Verburg moest toch voor de derde keer de bal uit het net halen.

Met jeugdspeler Jarno van den Boomen in plaats van Bram Otten begon ZZVV aardig aan de tweede helft. Het voetbalde in een fase van tien minuten een paar aardige kansen bij elkaar maar wist niet te scoren. Doelman Ramon Tijs, een a-junior, had twee keer knap antwoord op de inzetten van Paul Bos en Matthijs Capellen. Doordat een eventuele treffer van ZZVV lang uitbleef was er weinig tot geen spanning meer aanwezig in de wedstrijd, wat het niveau weinig goed deed. ZZVV probeerde het wel maar kon weinig, Hardenberg’85 hoefde en deed niets meer. In de slotfase waren er nog wel wat kansjes op een eretreffer maar vaak stond Tijs op de juiste plek. Zowel Janou van Veen als Martijn Reinink wisten niet tot scoren te komen waardoor scheidsrechter Louwes na negentig minuten spelen bij een 0-3 stand kon affluiten.

Hardenberg’85 doet door de overwinning goede zaken op de ranglijst en meldt zich in de strijd om de bovenste plaatsen. ZZVV moet vanaf nu eerder naar beneden kijken dan naar boven. Dat kan volgende week zomaar weer anders zijn, maar dan moet er wel weer eens gewonnen worden.  Komende zaterdag speelt ZZVV de derby bij Hollandscheveld.

Opstelling ZZVV: Verburg; Dijkstra (71. Westerbeek), Mulder, Capellen, Uiterwijk Winkel; Bosscher, Hartman, Reinink; Van Veen, Bos, Otten (46. Van den Boomen).

Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord