FC Klazienaveen 7 met opgestroopte mouwen naar winst

Sponsoravond FC Klazienaveen groot succes!
30 januari 2018
Fotoreportage Sv Spero – Sc. Orion Nijmegen
30 januari 2018

FC Klazienaveen 7 met opgestroopte mouwen naar winst

Met gejuich werd vorig jaar de nieuwe speeldagenkalender ontvangen. Voetballen met lekker weer, dat past het sterrenensemble van Kappie wel. In de bijsluiter zaten echter enkele bijzondere bepalingen, waardoor het zaalseizoen op 27 januari(!) hinderlijk werd onderbroken.

Even omschakelen dus voor de mannen. Niet een egale vloer, maar een hobbelige weide in minder prettige temperaturen  was het toneel waarop geacteerd moest worden. Voor zover er van enige fitheid in de selectie gesproken kon worden, werd deze de afgelopen weken in de zaal wel enigszins op peil gehouden. Om 5 uur ’s nachts thuis komen, helpt dan niet mee. Martijn Buurs liet zijn teamgenoten nog even mee ‘genieten’ van de op de vorige avond genuttigde shoarmaschotel.

Na de gezamenlijke opkomst onder leiding van dhr. Lankhorst en een minuut stilte ter nagedachtenis aan de ons ontvallen Willem Heijnen, trapte Klazienaveen af en nam direct het initiatief in het duel. Ondanks de 80/20 balbezitverhouding, wist Klazienaveen nog niet echt grote kansen te creëren. Geheel verdiend zou Klazienaveen na een minuut of 20 op voorsprong komen. Marc Post stuurde Buurs weg, maar de pass had eigenlijk te veel snelheid. Gelukkig had Buurs voor de wedstrijd zijn shoarmaschotel geloosd, waardoor hij net genoeg snelheid wist te ontwikkelen om de bal binnen te houden en een ragfijne voorzet af te leveren op het hoofd van Hadderingh. De onlangs vader geworden flankflitser mag eindelijk weer aan de alcohol en dat deed hem zichtbaar goed. Met een fenomenale kopbal in het kruis was Roefie eindelijk weer goed voor een goaltje. CSVC had tot dan weinig in de melk te brokkelen, maar Vincent Kok hielp de oranjehemden in het zadel. Daar waar de Klazienavener backs hoog gepositioneerd stonden, leed Kok duur balverlies. Ome Lammert kwam achterin tegen een meerderheid aan Coevordenaren te staan. Normaal gesproken geen probleem voor de robuuste verdediger, ware het niet dat CSVC de aanval uitspeelde door de bal slechts 1x te raken. Dat ging allemaal net even te snel, waardoor de 1 -1 op het scorebord kwam te staan.

Het zevende liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen. Klazienaveen behield het betere van het spel. Posthuma kreeg de tijd en ruimte om vanaf de 16 uit te halen, maar zijn geplaatste schot trof de paal. Later wilde Hadderingh de keeper omzeilen, maar werd danig door de keeper uit balans gebracht waardoor de bal van de lijn gehaald kon worden. Arbiter Lankhorst was onvermurwbaar en weigerde de bal op de stip te liggen. Even later kreeg Jean-Patrick Slagter een tikje in de 16 en ging met het nodige gevoel voor theater naar de grond. Opnieuw weigerde de arbiter te fluiten. Nadat Hemel na een stevige charge van geluk mocht spreken dat hij mocht blijven staan, kon dhr. Lankhorst na natrappen op Posthuma niet anders dan een CSVC-speler een gele prent tonen. Het niet kennen van de 10-minuten strafregel verraadde de afkomst van veel Coevorder spelers: het 2e elftal. Klazienaveen kon niet lang van deze ‘man meer’ situatie genieten. Marc Post vond het nodig om zijn frustraties over zijn aanstaande wissel te botvieren. Kind van de rekening werd Johnnie Loves. Nadat het handjeklap bij de auto-dealer uitgelopen was, zag hij eerst al zijn basisplaats in rook opgaan. Vervolgens moest hij de laatste 8 minuten tijdstraf van Kilo uitzitten, die zelf prinsheerlijk onder de warme douche stond. In de 3e helft werd een op handen zijnde rel in de kiem gesmoord en pakte Marc alsnog zijn 8 minuten tijdstraf. Johnnie en Marc zijn inmiddels weer OK.

In de rust voerde Kappie, zoals gewoonlijk, weer een aantal bijzondere wissels door. Ten Heuvelhof speelde zo goed, waardoor er geen enkele reden gevonden kon worden om hem te wisselen. Uit nood geboren moest Jorik Jager, mannetjesputter pur sang, in de spits. Een gouden greep! CSVC trapte af, Hemel onderschepte en stuurde Jager weg. Ondanks verschillende pogingen om Jager onderuit te halen, ging hij alleen op de keeper af en als volleerd spits schoot hij koelbloedig de 2 – 1 tegen de touwen. De tweede helft bestond vooral uit strijd en weinig kansen. Vanuit het vele balbezit kreeg Klazienaveen vele corners, maar deze werden stuk voor stuk abominabel slecht genomen. Loves presteerde het om vanuit een corner de rechtsbuiten van CSVC te lanceren. Sok taste mis, Ten Heuvelhof maaide langs de bal en de Coevorder spits produceerde een Kelderklasse-shuffle. Omdat doelman Bruinewoud niets te doen had, schakelde hij over naar een potje levend bowlen. En het moet gezegd, dat ging hem aardig af.

Toch was het bijna uit een corner, dat het 7e een extra kratje bier zou hebben verdiend. Eindelijk werd het hoofd van ome Lammert gevonden. Velen zagen zijn 4e kopgoal van het seizoen er al ingaan en Kappie voelde zich al 35 eurootjes lichter, maar de puike kopbal werd van de lijn gehaald. Slagter dacht de rebound in te tikken, maar via een teen en de lat ging ook dit feest niet door.

Even later blies arbiter Lankhorst het duel richting historie en kon FC Klazienaveen 7 weer drie dik verdiende punten bijschrijven en mocht biersponsor Las- en Montagebedrijf Lasin eindelijk weer eens de portemonnee trekken.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord