FC Klazienaveen zeer effectief tegen Drenthina

Dalen langs Dalfsen in spannende topper
29 januari 2018
Sponsoravond FC Klazienaveen groot succes!
30 januari 2018

FC Klazienaveen zeer effectief tegen Drenthina

FC Klazienaveen heeft de thuiswedstrijd op zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Drenthina. En niet omdat FC Klazienaveen zoveel beter was, het was juist Drenthina dat de meeste kansen kreeg en grotendeels een overwicht had. FC Klazienaveen was uiterst effectief met haar kansen en werd daarbij geholpen door Drenthina. Al na 10 minuten kon een hoog ingebrachte bal in de 16 meter van Drenthina door de geheel vrijstaande Rob Groote worden doorgetikt op de tevens geheel vrijstaande Thyrann Lambers, die zich niet bedacht om de 1-0 binnen te schieten. Nog geen tien minuten later kreeg de keeper van Drenthina een simpele terugspeelbal. Deze speelde hij echter direct bij Patrick Bloemberg in de voeten die vanaf 20 meter de 2-0 binnenschoot. Drenthina ging vervolgens de gehele wedstrijd op zoek naar de aansluitingstreffer. Kansen hiervoor kwamen er ook wel maar daar ging Drenthina grotendeels slecht mee om. De ballen die wel op doel kwamen waren een prooi voor keeper Joep Verhaar die een paar uitstekende reddingen verrichte.

Vlak voor rust leek Drenthina te scoren maar kon de bal nog net voor de doellijn worden gekeerd. In de tweede helft wist Drenthna wel te scoren via Kees Plaatje. Deze kreeg even later een dot van een kans op de gelijkmaker, maar alleen voor keeper Joep produceerde hij een rollertje die eenvoudig door Joep werd opgepikt. In de slotfase kon Joep zich nog eens onderscheiden door een prima schot van Drenthina te keren. Zo bleven de drie punten in Klazienaveen en staat het op 1 punt van koploper Pelikaan S met 1 gespeelde wedstrijd minder. En juist Pelikaan S is de tegenstander van volgende week met een uitwedstrijd in Oostwold. FC Klazienaveen zal dan echter wel uit een ander vaatje moeten tappen om daar een resultaat te behalen.

Tekst: Arjan ten Heuvelhof (FC Klazienaveen)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord