ZZVV komt niet verder dan gelijkspel tegen BSVV

Galavoorstelling Hoogeveen in Winschoten
12 februari 2018
Wim Kieft maakt indruk bij sponsors Raptim
12 februari 2018

ZZVV komt niet verder dan gelijkspel tegen BSVV

ZZVV heeft genoegen moeten nemen met een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen BSVV. Over negentig minuten gezien had de ploeg de meeste kansen en verreweg het meeste balbezit. Pas in de laatste tien minuten wist het echter een keer te scoren waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde.

In de eerste vijfentwintig minuten gebeurde er voor beide doelen helemaal niks. Slordigheid voerde bij zowel ZZVV als BSVV de boventoon waardoor er zeer weinig te genieten viel. De eerste kans van de wedstrijd was overigens wel raak. Nico Hoogeveen schoot vanaf ruim twintig meter de bal prachtig in de verre kruising achter de kansloze Bas Blanken. Na de tegentreffer begon ZZVV eindelijk wat van zich af te bijten. Het kreeg ook een paar kansjes, waarvan de grootste voor Roald Schinkel was. Zijn kopbal werd op de lijn gekeerd, daarom gingen de ploegen met 0-1 rusten.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ZZVV had nog wat meer de bal, ook omdat BSVV zich vooral bezighield met het opruimen achterin met snelle lange ballen die vaak direct balverlies opleverden. Toch creëerde ZZVV maar weinig vanuit het vele balbezit. Een kopbal van Bas Uiterwijk Winkel kwam via de paal het veld weer in en even later viel een verdwaalde voorzet van de back nog op de lat. Lang leek het er op dat de gasten de overwinning over de streep zouden trekken. Zeker toen Nico Hoogeveen tien minuten voor tijd mocht uithalen, zijn strakke schot werd echter knap gepakt door Bas Blanken. In de tegenaanval was het wel eindelijk raak voor ZZVV. Janou van Veen, de beste veldspeler van de middag, verschalkte doelman Daan Budding in de korte hoek.

Omdat ZZVV verzuimde door te drukken, Bram Otten miste met zijn hoofd de bal terwijl hij bijna op de doellijn stond en Matthijs Capellen kopte naast, bleef de spanning groot en mocht de thuisploeg Bas Blanken dankbaar zijn dat hij vlak voor tijd nog een fenomenale redding in huis had op een poging van de gasten. Omdat Bram Otten in blessuretijd van dichtbij nog een bal in de handen kopte van Daan Budding moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Volgende week speelt ZZVV de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Fit Boys in Beilen.

Opstelling ZZVV: Blanken; Dijkstra (67. Ter Wal), Mulder, Schinkel (35. Capellen), Uiterwijk Winkel; Hartman, Bosscher, Reinink; Van Veen, Vos, Otten.

Man van de wedstrijd: Bas Blanken.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord