Talent klopt aan de deur bij VV Hoogeveen

SC Angelslo wint ook thuis van Veendam 1894 
18 februari 2018
FC Klazienaveen gelijk in Gramsbergen
20 februari 2018

Talent klopt aan de deur bij VV Hoogeveen

Jeugdafdeling Hoogeveen heeft aantal pareltjes

Het gaat momenteel crescendo met de voetbalvereniging Hoogeveen. Hoogeveen zondag en Hoogeveen zaterdag strijden om de titel en hetzelfde geldt voor het tweede zondagelftal en het eerste zaalteam. JO19, het voormalige A1, gaat daar moeiteloos in mee. De ploeg won zaterdag in de Hoofdklasse met 8-0 van Alcides/FC Meppel en heeft al een periodetitel op zak.

Het is geen geheim dat de jeugdafdeling van Hoogeveen van heel diep moet komen. In de jaren tachtig en negentig was deze toonaangevend in het noorden. Van dat bolwerk bleef uiteindelijk niets meer over. Zeven jaar geleden werd de ommekeer ingezet en groeide het ledenaantal explosief. Er werd dan eerst ook een kwantitatieve slag gemaakt. De laatste twee jaar wordt er ook ingezet op kwaliteit. Het is echter een kwestie van de lange adem.
Het is een proces dat met vallen en opstaan gepaard zal blijven gaan, maar momenteel is duidelijk dat er een aantal groeibriljantjes aan zitten te komen. Iets wat ook bij de BVO’s niet onopgemerkt blijft. Zo spelen Jamai en Mike Kriekjes inmiddels bij FC Emmen, waar ze het uitstekend doen.
De 16-jarige Jan ten Cate traint mee met FC Emmen. Het is de zoon van oud-Hoogevener Ronny ten Cate. Qua voetbal en houding lijkt hij sprekend op zijn oom Guido. ‘Dat hoor ik vaker’, aldus het volgende talent uit de ‘Ten Cate familie’. ‘Guido is natuurlijk een geweldige voetballer, maar ik denk dat ik dicht in de buurt kom. Ik droom ook van het betaald voetbal en heb de kans om mee te mogen trainen bij FC Emmen dan ook met beide handen aangegrepen’, aldus Ten Cate die als 16-jarige ook regelmatig meedoet bij JO19.

PROFCLUB
Datzelfde geldt ook voor Dylano Wolters. De aanvaller maakte zaterdag tegen Alcides/FC Meppel een uitstekende indruk. Hij heeft al mogen proeven aan het spelen bij een profclub. ‘Ik ben deze zomer overgekomen van PEC Zwolle. Ik hoop nu eerst op een doorbraak bij Hoogeveen’ vertelt Wolters. Opvallend is dat hij zelfkritisch is. ‘Dat ik het bij PEC Zwolle niet heb gered ligt vooral aan mijn mentaliteit. Ik mocht bijvoorbeeld graag uitgaan in het weekend en dat past niet binnen de topsportmentaliteit die verwacht wordt. Ik bleef daardoor in mijn ontwikkeling stilstaan en dan is het einde verhaal.’

NIVEAUVERSCHIL
Met twee selectieteams, Hoogeveen zaterdag en Hoogeveen zondag, zijn er ook genoeg mogelijkheden om door te stromen. Yorno Lunenborg en Enrico Schonewille worden ook al regelmatig betrokken bij Hoogeveen zondag. Laatstgenoemde scoorde vorige week tegen WVV zijn eerste treffer. ‘Het was een heerlijk gevoel. Zeker omdat ik pas in de slotfase inviel. Dan is het extra prettig dat je je eerste treffer mag scoren.’ De aanvaller heeft geduld. ‘Het is al prachtig dat ik als A-junior al regelmatig mag meedoen. Het is natuurlijk een enorm niveauverschil met de onder 19 en daar leer je enorm veel van. Volgend seizoen hoop ik definitief door te stromen naar de selectie. Ook dan zal ik geduld moeten hebben en dat heb ik.’

Foto: Dylano Wolters in actie (Foto: Albert Stegeman)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord