FC Klazienaveen gelijk in Gramsbergen

Talent klopt aan de deur bij VV Hoogeveen
18 februari 2018
Beltona Topscorer van de regio
20 februari 2018

FC Klazienaveen gelijk in Gramsbergen

Afgelopen Zaterdag speelde FC Klazienaveen in en tegen Gramsbergen. In Gramsbergen werd het 3-3 wat uiteindelijk aanvoelde als een nederlaag. Het was de thuisploeg die in de blessuretijd van de wedstrijd alsnog langszij kwam.

Het was FC Klazienaveen dat vanaf minuut één van de wedstrijd aanzette en domineerde. Overal op het veld heersten de mannen van trainer Goedkoop en op het spel van Klazienaveen had Gramsbergen geen antwoord. Het was wachten totdat het goede spel werd beloond met een treffer. Deze kwam er niet veel later ook. Jasper Woelders kon een prima voorzet van Patrick Bloemberg eenvoudig binnen koppen en zorgde daarmee voor de bevrijdende 0-1. Niet veel later leek FC Klazienaveen ook nog de 0-2 te maken. Echter werd een 100% doelpunt van Yorin Habing achter de doellijn uitverdedigd door de defensie van Gramsbergen. De prima fluitende Boland kon vanuit zijn positie de situatie niet goed beoordelen en kon derhalve het doelpunt niet goedkeuren. Het goede spel van Klazienaveen werd daarom voor rust niet meer beloond. Gerust werd er met 0-1.

Direct na rust ging Klazienaveen door waar het gebleven was en ging het op zoek naar de 0-2. Deze kwam er al vrij snel, Nick van der Sleen kon vrij inkoppen nadat de doelman een schot blokkeerde. Niet veel later werd het ook 0-3, geklungel in de defensie leidde tot balbezit voor Jasper Woelders, die niet aarzelfde en binnenschoot. Met deze treffer leek de wedstrijd ook gespeeld.

Het was echter Gramsbergen dat kort hierna de rug rechte, het kreeg steeds meer balbezit en wist via de zijkanten meermaals gevaarlijk te worden. Klazienaveen kon enkel trachten het gevaar tegen te houden. Dit lukte maar kort want in de 61e minuut wist David Houtman te scoren voor Gramsbergen en hiermee de stand terug te brengen naar 1-3. Dit bleek het begin te zijn van het slotoffensief van Gramsbergen, dat de bovenliggende partij was en vrij eenvoudig de bal mocht rondspelen van Klazienaveen. Klazienaveen kwam slechts sporadisch eruit maar wist de bal niet tot nauwelijk in de ploeg te houden. Het was voorin te onrustig en mede daardoor kon Gramsbergen telkens gemakkelijk de bal veroveren om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit duurde echter lange tijd. Met veel kunst en vliegwerk en een aantal puike reddingen was het Joep Verhaar die FC Klazienaveen op de been hield. In de 90e minuut was het echter wel raak voor Gramsbergen. Het was Stef Schuurman die zijn inzet achter doelman Verhaar zag eindigen.  De 2-3 was een feit en de spanningen namen toe bij Klazienaveen. Gramsbergen zette vervolgens alles op alles om ook nog de gelijkmaker te maken en deze kwam er ook. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Houtman zijn tweede van de wedstrijd en zo werd hij match of the match voor Gramsbergen.

De vreugde aan de kant van Gramsbergen was dan ook groot toen Boland voor het eindsignaal floot. Bij FC Klazienaveen heerste er uiteraard teleurstelling, het had immers een enorme voorsprong in korte tijd weggegven. Na afloop was er echter wel realisme bij beide trainers. Waar FC Klazienaveen in het eerste duel van het seizoen geluk had gehad, was het ditmaal Gramsbergen dat het geluk aan haar zijde had.
Voor FC Klazienaveen wacht de komende drie weken, drie thuis duels, te beginnen volgende week tegen Omlandia. Aanvang 14.30 uur.

Tekst: Fc Klazienaveen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord