ZZVV verliest van LTC

Joël Huiskes keert terug naar ZZVV
26 februari 2018
Hoogeveen loopt schade op in titelrace
26 februari 2018

ZZVV verliest van LTC

ZZVV heeft een 2-1 nederlaag geleden tegen LTC. Na een ruststand van 1-1 bracht Hussain LTC halverwege de tweede helft voor de tweede keer op voorsprong. ZZVV probeerde het nog wel, maar kwam niet meer tot scoren.

De lijst afwezigen bij ZZVV was behoorlijk, het miste bijvoorbeeld de drie spelers die dit seizoen de meeste doelpunten maakten voor de geelzwarten, maar doordat de oudste jeugdelftallen vrijaf hadden kon de selectie goed worden aangevuld. Met twee spelers uit  JVZ o19 in de basis begon ZZVV niet heel erg scherp. Dat deed de tegenstander uit Assen echter ook niet waardoor er in het eerste kwartier weinig te genieten viel op Woltingeslag. Na vijftien minuten viel overigens wel de eerste goal. Een corner van Robert Tiemens werd binnen geknikt door Jarno Buist. Het leek er vanaf de zijlijn toch op dat de bal nog gekeerd kon worden op de doellijn maar de bal vloog tegen de touwen.

Halverwege de eerste helft herpakte ZZVV zich. Een schot van junior Jarno van den Boomen werd net gekraakt en een vrije bal van Michael ter Wal strandde in de muur. Na een half uur kwam ZZVV op gelijke hoogte met de gasten. Jovanni van Dijk werkte de bal na een corner over de doellijn en zette zo zijn debuut luister bij.

Ook na rust was het duel aardig in evenwicht. De eerste kans was na een kwartier voor Bas Uiterwijk Winkel. De rechtsback was net niet in staat om een lage voorzet vanaf links tot treffer te promoveren. LTC was nauwkeuriger in de afronding want halverwege de tweede helft kwam het voor de tweede keer op voorsprong. Avin Rashid Hussain schoot de bal via de benen van doelman Jelle Verburg tegen de touwen waardoor ZZVV weer moest achtervolgen.

Nick Vredenborg mocht met nog twintig minuten te gaan als tweede jeugdspeler zijn debuut maken en proberen voor meer aanvallende stootkracht te zorgen. ZZVV kreeg echter nog maar één goede kans toen een hard schot van Max Bosscher via een vijandelijk been naast het doel verdween. Lang mocht ZZVV blijven hopen op een resultaat. Vooral omdat Hussain enkele minuten later verzuimde het duel te beslissen door de bal naast het lege doel te schieten nadat hij al langs keeper Verburg was geglipt. Een echt slotoffensief zat er niet meer in voor de thuisploeg waardoor de punten meegingen naar Assen.

Opstelling ZZVV: Verburg; Dijkstra, Mulder, Reinink, Uiterwijk Winkel; Van den Boomen, Bosscher, Westerbeek (61. Leerdam), Hartman; Ter Wal (69. Vredenborg), Van Dijk.

Man van de wedstrijd: Elrick Mulder

Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord