Aanvallend sc Lutten te sterk voor Cvv Fit Boys

VVAK verliest ook van SC Angelslo
11 maart 2018
Sweel en Protos delen de punten
11 maart 2018

Aanvallend sc Lutten te sterk voor Cvv Fit Boys

Koploper SC Lutten ontving afgelopen zaterdag Fit Boys. Het team uit Beilen staat weliswaar op de één na onderste plaats, maar de Lutter spelers en supporters zullen zich nog het gelijkspel (1-1) herinneren in de uitwedstrijd tegen deze opponent. Via een vrije trap in de 93-ste minuut kwam Fit Boys alsnog langszij.

SC Lutten kende een uitstekende start. Het team van Bas Nibbelke heerste op het middenveld en via goed combinatiespel probeerden de Luttenaren het verzet van Fit Boys te breken. Al in de negende minuut leverde dat succes op: Een lage voorzet van Frank v.d.Most op rechts bereikte aanvaller Ronald Kosse in het strafschopgebied. En die roste de bal hoog in de touwen: 1-0.

Het was Roy Strijker die de 2-0 op zijn naam bracht, na een klein half uur spelen. Aanvoerder Ewout Spijker had een groot aandeel in deze treffer. Hij stuurde Roy weg via een uitstekende pass, net over de directe tegenstander van de Lutter spits heen.

Vóór de 2-0 had SC Lutten ook al een aantal goede mogelijkheden gecreëerd om de score uit te bouwen, maar werd het doel niet bereikt door gebrek aan precisie en omdat de keeper van Fit Boys deed waarvoor hij was aangenomen.

De zwartwitten mochten zich trouwens de handen dichtknijpen dat de gasten in de twintigste minuut niet langszij kwamen, na klungelig uitverdedigen van de Lutter defensie. Keeper Lars Mulder kon ternauwernood een tegentreffer voorkomen. Aanvallend liep het bij SC Lutten prima; maar in verdedigend opzicht was het deze middag een stuk minder indrukwekkend. Dat zal voor een deel te maken hebben gehad met de concentratie, want op zich had SC Lutten weinig te duchten van de voorhoede van Fit Boys in de eerste helft.

Tien minuten voor de rust bracht Roy Strijker de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. En wederom stond Ewout Spijker aan de basis. Een vrije trap van hem net over de middenlijn werd door Roy tegendraads ingekopt, en liet daarmee de doelman kansloos. SC Lutten leek op rozen te zitten, maar bracht zichzelf even later weer in grote verlegenheid door Fit Boys andermaal een grote kans aan te bieden. En ook nu kon keeper Lars erger voorkómen. Maar – eerlijk is eerlijk – de voorsprong was volkomen terecht, want afgezien van de defensieve problemen die het over zichzelf afriep speelde SC Lutten in die eerste helft een uitstekende partij.

Direct na de hervatting leken de zwartwitten na een goede combinatie tussen Roy Strijker en Ewout Spijker op 4-0 te komen, maar de treffer van Ewout werd volkomen onterecht afgekeurd wegens buitenspel. De scheidsrechter nam het vlagsignaal over van zijn assistent, en was daarin onverbiddelijk. Een en ander leek toch invloed te hebben op het spel van SC Lutten, want daarna was het team in aanvallend opzicht een stuk minder overtuigend. En dat leverde het aandringende Fit Boys vlak achter elkaar een tweetal uitstekende mogelijkheden op om te scoren. Vooral die tweede aanval werd goed uitgespeeld, en verdiende op zich een beter lot – het leer werd van dichtbij hoog overgeschoten. De thuisploeg had over geluk wederom niets te klagen.

In de zestigste minuut werden de inspanningen van Fit Boys dan toch beloond met een treffer: 3-1.

SC Lutten moest nu er nu voor zorgen om het hoofd koel te houden en proberen het niveau te halen van vóór de rust. Tegenslag was er voor Fit Boys: na een aanval van op rechts van SC Lutten raakte de keeper  geblesseerd en moest vervangen worden. Even later werden Frank Altena en Glenn Kuipers ingebracht door coach Nibbelke en begon SC Lutten weer beter te draaien in aanvallend opzicht. Die opleving aan Lutter zijde leverde meteen twee treffers op. Vooral de 4-1 (door Ronald Kosse) was er één om in te lijsten, als sluitstuk van een vloeiende aanval. De vijfde treffer – een kopbal – kwam op naam van verdediger Jan v.d. Berg. Tien minuten voor het eindsignaal bracht Fit Boys de stand op 5-2, en was in de resterende tijd ook nog dichtbij een derde doelpunt. Eerst stuitte de aanval op keeper Lars, en een paar minuten later werd de bal op de paal gemikt.

Tekst: Henk Bril (sc. Lutten)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord