Hoogeveen futsal neemt dure punten mee uit Leeuwarden

Hoogeveen overtuigend langs Hollandscheveld
11 maart 2018
Fotoverslag sv Borger – vv Helpman
11 maart 2018

Hoogeveen futsal neemt dure punten mee uit Leeuwarden

Hoogeveen heeft zichzelf in de titelrace een uitstekende dienst bewezen. In de Aldlanhal trof men woensdagavond een sterk Futsal Frisia/Spin off dat bij winst ook helemaal terug zou zijn in de titelstrijd. Zover lieten de Hoogeveners het echter niet komen. Na een vermakelijke wedstrijd met een hoog tempo stapte Hoogeveen uiteindelijk als winnaar van de vloer (4-5).

Hoogeveen begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al binnen een minuut op voorsprong. De Frisia verdediging zag de mee opgekomen Tuinstra compleet over het hoofd die zo alleen op doelman Bouma af kon en niet faalde: 0-1. Kort hierop volgde nog een grote kans, maar Mulder trof op aangeven van Frank Benjamins de paal. Frisia begon vroeger druk te zetten wat al snel resulteerde in enkele goede mogelijkheden. Eerst werd er voor een vrijwel leeg doel te gehaast geschoten waardoor de bal over vloog. Niet veel later moest Blanken redding brengen op een inzet van Bourakba. Na een minuut of tien spelen was Hoogeveen opnieuw dicht bij de tweede treffer, maar Linthorst en Frank Benjamins speelden een twee tegen één situatie niet goed uit. Een minuut later was het dan toch raak. Linthorst bediende Bosscha die de keeper naar de grond kapte en de bal vervolgens beheerst in het dak van het doel schoot: 0-2. Terwijl de Hoogeveners nog na stonden te genieten zorgde Mark den Hartog met een individuele actie voor de aansluitingstreffer namens Frisia: 1-2. Na een kwartier spelen werd Linthorst met een lange bal alleen voor keeper Bouma gezet maar laatst genoemde wist redding te brengen. In de laatste minuten voor de rust waren beide ploegen nog dichtbij een doelpunt. Namens Hoogeveen troffen Coulier en Frank Benjamins opnieuw de paal. Aan de andere kant wist Blanken met een prachtige reflex Bourakba van scoren af te houden.

Na de korte onderbreking kwam Hoogeveen opnieuw als scherpste uit de startblokken. Na een kleine drie minuten in de tweede helft bracht Sander Benjamins de marge weer op twee. Doordat Coulier slim een verdediger blokte kon Benjamins knap afwerken: 1-3. In de fase die hierop volgde golfde het spel in rap tempo heen en weer. In de zevende minuut was Mulder dichtbij een vierde Hoogeveense treffer, Bouma kon er echter nog net een teen tussen krijgen. Aan de andere kant was het voor Frisia wel prijs. Een inzet van Roeland Jager rolde via de arm van Blanken net over de doellijn. Hoogeveen stelde echter onmiddellijk orde op zaken. Mulder zette met een geweldige voetbeweging Bosscha vrij wiens voorzet door Roeland Jager in eigen doel gelopen werd: 2-4. Opnieuw kon er niet lang genoten worden van de ruimere marge want middels een snelle counter wist Bourakba dan ook eindelijk het net te vinden 3-4. Frisa probeerde de druk op te voeren maar Hoogeveen wist toch telkens wel de vrije man te vinden. Beide teams deelden wel wat speldenprikjes uit, alleen  leidde dit niet echt tot grote kansen. Pas vijf minuten voor tijd was Frisia dicht bij de gelijkmaker toen Mark den Hartog de paal trof. Toen drie minuten voor tijd Bourakba met geel naar de kant werd gestuurd wegens (terecht) protesteren en Frank Benjamins Hoogeveen op 3-5 had gezet, had de wedstrijd gespeeld moeten zijn. Toch kwam Hoogeveen in de laatste minuut nog in de problemen. Eerst was het Jelmer Vos die met een snoeihard schot de 4-5 liet noteren. Met nog een paar tellen te gaan was kon Frisia nogmaals gevaarlijk worden en kwam het nog dicht bij de gelijkmaker. Blanken wist uiteindelijk stand te houden, waardoor de punten mee gingen naar Hoogeveen.

Zo schudt Hoogeveen (voorlopig) een directe concurrent van zich af. En doordat koploper Drs. Vijfje 3 thuis verloor van Futsal Beilen blijft Hoogeveen volop meedoen in de strijd om de titel in de Hoofdklasse H. Volgende week woensdag treft men in eigen huis ZVV DOSKO. Aftrap is zoals gebruikelijk om 20:00.

Tekst & Foto: Rob Klooster

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord