ZZVV verslaat OZC op eigen veld

‘Burenruzie’ tussen Hoogeveen zaterdag en Hollandscheveld
6 maart 2018
Hoogeveen overtuigend langs Hollandscheveld
11 maart 2018

ZZVV verslaat OZC op eigen veld

ZZVV heeft eindelijk weer een overwinning geboekt in de competitie. Het won voor het eerst sinds oktober weer eens waardoor men voorlopig afstand neemt van de nacompetitieplaatsen. In Zuidwolde werd OZC terecht met 1-0 verslagen.

De eerste helft was zeker niet hoogstaand op Woltingeslag. De grootste kansen waren halverwege de eerste helft te zien toen Bram Otten een vrije schietkans niet wist te benutten en Janou van Veen over schoot. Vlak voor rust deed ook OZC een keer van zich spreken toen Jesse de Lange de bal hoog over het doel de parkeerplaats op schoot.

Een stuk vermakelijker was het na rust. Na zes minuten spelen leek ZZVV op voorsprong te komen nadat een afgemeten voorzet van de ijzersterk spelende Bas Uiterwijk Winkel door Van Veen op de lat werd gekopt. Even later mocht ZZVV Niels Jansen dankbaar zijn dat hij een rebound na een harde voorzet over een zo goed als leeg doel schoot.

Er was een uur gespeeld toen ZZVV twee grote kansen kreeg om de score eindelijk te openen. Otten kopte van dichtbij op doelman Marc Bennemeer en Van Veen jaagde de rebound hard over de lat. De net ingevallen Jarno van den Boomen, speler van JVZ onder 19, had halverwege zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen, maar zijn kopbal uit een scherp genomen vrijebal werd door een vijandelijk been van richting veranderd en ging net naast de paal over de achterlijn.

Ondanks dat ZZVV de beste en meeste kansen had, was OZC bij vlagen ook zeer gevaarlijk en had het zomaar de leiding in de wedstrijd kunnen pakken. Bijvoorbeeld twintig minuten voor tijd toen een halve omhaal van Frank Jansen op het dak van het doel belandde. Een goed kwartier voor het einde viel dan eindelijk de voor ZZVV verlossende openingstreffer. Een strakke voorzet van Matthijs Capellen was een lastige prooi voor Bennemeer die de bal los liet en daarna lijdzaam moest toezien dat Van den Boomen, amper zeventien jaar, op de juiste plek opdook om de 1-0 met een intikker op het scorebord te zetten.

Nadat Frank Jansen aan de zijde van OZC vlak na de treffer de lat raakte met een fraaie poging uit de draai leek er nog een zwaar laatste kwartier te komen voor ZZVV. De thuisploeg gaf echter geen kansen meer weg, mede doordat het slotoffensief van OZC vol zat met slordigheden. Twee gele kaarten en nul doelpunten waren er nog te zien in de slotfase waardoor de drie punten op sportpark Woltingeslag bleven.

Voor het eerst sinds 28 oktober 2017 won ZZVV weer een competitiewedstrijd. Iets dat toch moet opluchten.

Opstelling ZZVV: Blanken; Dijkstra, Mulder, Vos, Uiterwijk Winkel; Ter Wal (61. Capellen), Bosscher, Reinink, Westerbeek (61. Van den Boomen); Otten, Van Veen.

Man van de wedstrijd: Bas Uiterwijk Winkel
Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord