Valtherboys verliest belangrijke wedstrijd van WitteveenseBoys

Verdiend gelijkspel voor Schoonebeek tegen koploper WKE’16
12 maart 2018
Kenter & Klingenberg aan kop in Beltona Topscorer van de regio
12 maart 2018

Valtherboys verliest belangrijke wedstrijd van WitteveenseBoys

In de onderste regionen van de vierde klasse D zondag, moest ValtherBoys winnen om aansluiting te houden. Dat gebeurde niet. Erger, het stond na 5 min. voetbal al achter met 1-0. Daarvoor had WitteveenseBoys in dit korte tijdsbestek al twee dotten van kansen gemist. In de 5e minuut geeft Ramon Wielink vanaf de rechtervleugel voor, in een rare kluts weet de doelman van ValtherBoys, Gideon van Lottum de bal nog te keren maar in de rebound scoort Sander Voortman. Wit.Boys blijft gevaarlijk en ValtherBoys heeft de grootste moeite om erger te voorkomen. Toch lukt het de mannen uit Valthe om onder het juk van Wit.Boys uit te komen. Eerst is het Yoram Muntinga die met een spetter de lat teistert. Na 12 min. krijgt ValtherBoys een vrijebal te nemen. Tommy van Rijswijk belast zich hier mee en met een prachtige curve schiet hij de bal langszij de muur van Wit.Boys. 1-1.

ValtherBoys kon hier maar kort van genieten want 6 min. later keek het alweer tegen een achterstand aan. De verdediging wordt helemaal zoek gespeeld en met een simpel hakballetje scoort Ramon Wielink. Kort voor rust maakt Wit.Boys zijn derde treffer, bijna identiek als de tweede. Ook dit keer is de organisatie ver te zoeken in de verdediging bij ValtherBoys. Daniel Vos moet het alleen zien te klaren tegen drie van Wit.Boys en dat is teveel van het goede. Sander Voortman maakt dan zijn tweede van de middag.

Als ValtherBoys na de thee begint aan het vervolg, schiet het meteen vol gas uit de startblokken. Dit had direct effect want het brengt de stand terug naar 3-2. Tommy van Rijswijk geeft voor en Gertjan Webers die al een tijdje droog stond knikt de bal binnen. ValtherBoys blijft komen en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Roy v/d Scheer kopt nog een keer tegen de paal maar het wil niet lukken om de gelijkmaker te forceren. In tegendeel, er ontstaat ruimte in de verdediging bij ValtherBoys en Wit.Boys profiteert hiervan. Een lage schuiver Van Nick Woering in de linkerhoek is teveel voor de doelman van ValtherBoys. Het is ValtherBoys gegeven dat het knokt voor een beter resultaat maar het scoren gaat moeilijk. In de 80e minuut komt Rob Boekholt  Roy v/d Scheer vervangen, en deze snelle buitenspeler weet het net in 87e min. wel te vinden. Maar het is te laat, Wit.Boys zet nog een keer druk en in de laatste minuut maken zij er nog 5-3 van door Niels de Weerd.

 

Bijde foto: spitsuur in het doelgebied van ValtherBoys

Tekst & foto: Bert Tibbe

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord