FC Klazienaveen wint van Zuidhorn

Kenter & Klingenberg aan kop in Beltona Topscorer van de regio
12 maart 2018
Weiteveense Boys boekt zege op Zwartemeerse Boys
13 maart 2018

FC Klazienaveen wint van Zuidhorn

De thuiswedstrijd tegen Zuidhorn was een sprekend voorbeeld van dat het om de doelpunten gaat om een wedstrijd te winnen. Zuidhorn had meerdere kansen in de eerste helft om op voorsprong te komen maar steeds wisten ze niet te scoren. Of de aanvallers van Zuidhorn hadden het vizier niet scherp genoeg staan of een verdediger van FC Klazienaveen wist op soms miraculeuze wijze met een lichaamsdeel de bal te stuiten of keeper Joep Verhaar wist een doelpunt te voorkomen. FC Klazienaveen meldde zich maar nauwelijks voor het doel van Zuidhorn. Zo leek het er zeker niet op dat Zuidhorn punten achter zou laten in Klazienaveen. Vlak voor rust leek Zuidhorn eindelijk een doelpunt te krijgen toen Joep Verhaar na verkeerd uitverdedigen van hemzelf, een Zuidhorn aanvaller neerlegde in de 16 meter. De strafschop werd echter zeer slecht ingeschoten en het geproduceerde rollertje kon eenvoudig worden opgeraapt door Joep. Zo was de ruststand 0-0 terwijl het ook 0-3 of 0-4 had kunnen zijn.

Na rust liet FC Klazienaveen gelijk zien hoe het wel moest. Thyrann Lambers kreeg een lange bal toegespeeld en hij rondde bekwaam af voor de 1-0. In die fase had FC Klazienaveen een overwicht en wist een kwartier later ook de 2-0 te maken. Jasper Woelders werd gevloerd in de 16 en de toegekende strafschop werd koelbloedig door Yorin Habing verzilverd. Even later knalde Jasper Woelders nog een keer op de lat en verzuimde FC Klazienaveen de 3-0 te maken. Zuidhorn maakte vervolgens wel een doelpunt. Via fraai combinatievoetbal over een aantal schijven wisten ze de 2-1 binnen te schieten. Met nog een kwartier te gaan probeerde Zuidhorn de gelijkmaker te maken en ontstond er een identieke situatie als in de eerste helft. Maar ook nu lukte Zuidhorn dat niet mede door een aantal prima reddingen van Joep Verhaar. Zo bleven de drie punten in Klazienaveen en droop Zuidhorn teleurgesteld af.

Volgende week moet FC Klazienaveen aantreden bij nummer laatst Nieuwleusen. Alhoewel in de thuiswedstrijd ruim gewonnen werd van Nieuwleusen zal FC Klazienaveen toch uit een ander vaatje moeten tappen om punten mee te nemen naar Klazienaveen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord