Oefenwedstrijd tegen DSC’65 voor Vrouwen 2 Zwartem. Boys

Weiteveense Boys boekt zege op Zwartemeerse Boys
13 maart 2018
Zwartem. Boys vrouwen 2 hard onderuit, vrouwen 1 neemt de volle buit!
13 maart 2018

Oefenwedstrijd tegen DSC’65 voor Vrouwen 2 Zwartem. Boys

Dat onze vrouwen 2 een zwaar seizoen beleeft is zo langzamerhand wel duidelijk. Toen wij de vraag van DSC’65 Vrouwen 1 in de groepsapp voor oefenwedstrijden voor vrouwenteams zagen voor een oefenwedstrijd op maandag avond hebben we ook direct besloten om ervoor te zorgen dat deze wedstrijd door kon gaan. Mochten er nog andere ploegen interesse hebben in een plaatsje in deze app dan kunnen ze contact opnemen met Tim Funke (0681568980). Deze app is gemaakt om vrouwenteams zo veel mogelijk te laten voetballen, aangezien er nogal veel afgelastingen zijn door te kort aan speelsters.

Vrouwen 2 speelt in de 5e Klasse I en bezet daar de laatste plaats met 0 punten. Ook VCG heeft nog geen punten weten te behalen, maar beschikken over een beter doelsaldo. DSC’65 speelt in de 5e Klasse J, waarin ook onze Vrouwen 1 haar kunsten mag vertonen, en heeft tot nu 3 punten verzameld. Ondanks deze 3 punten, staat DSC’65 wel laatste. Het was vooraf dus duidelijk dat beide ploegen eraan toe waren om een lekkere wedstrijd te spelen en het plezier voorop stond.

Vrouwen 2 begon de wedstrijd in Dalerveen als volgt; Op doel stond Jula. Achterin stonden Sayen, Marijn, Lisanne en Laura. Het middenveld was voor Jessylee, Emy, Tessa en Judith terwijl voorin Angelique en Britney stonden. We begonnen de wedstrijd met 1 wissel en dat was Zoë, die hopelijk vaker haar opwachting gaat maken bij onze Vrouwen 2. De eerste helft was wat onwennig, want veel dames stonden niet op de plek die ze gewend waren, terwijl DSC’65 prima aan de wedstrijd begon. Het was snel zichtbaar dat de dames van DSC’65 al iets meer ervaring hadden dan onze dames, maar het verschil was gelukkig minder groot dan de meeste wedstrijden die wij in de competitie spelen.

In de eerste helft kwam DSC’65 als snel op voorsprong, terwijl Vrouwen 2 daar weinig tegenover zette. Ook de 2-0 en 3-0 vielen nog in de eerste helft, de een was een prima veld goal en de andere was een prima genomen strafschop. Met deze stand zochten wij ook de kleedkamers op, waar voor iedereen een verdiende glas ranja klaar stond en voor Judith een glas thee.

In de rust is er afgesproken dat we met 3 aanvallers gingen voetballen, zodat we als we de bal voorin kregen we die daar ook eens vast konden houden. Voor Angelique en Britney was het in de eerste helft geen doen om met z’n tweeën de vier verdedigers van DSC’65 te baas te zijn. We begonnen de tweede helft met de volgende namen: Op doel stond Emy. Achterin stonden Judith, Marijn, Tessa en Sayen. Op het middenveld was er plaats voor Kim, Zoë en Lisanne. Voorin moesten Jula, Jessylee en Angelique ons van de goals voorzien.

En wat heet, want de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op met kansen aan beide kanten! Jessylee die zich niet helemaal lekker voelde en eerst nog 5 minuten op adem moest komen in de dug-out besloot haar tegenstander maar eens voorbij te lopen en zo richting het doel te dribbelen. Het lage schot was de keepster te machtig en zo stond het 3-1! Eindelijk onze eerste goal in 2018. Niet veel later dacht Jula dat ze dat ook wel kon een maakte een soortgelijke actie. Helaas miste Jula haar schot kracht en kon de keepster deze makkelijk pakken, terwijl Angelique toch ook best vrij voor het doel stond. Maar ook DSC’65 kreeg haar kansjes de tweede helft, en één van die kansen van Emy net te machtig waardoor het verschil weer 3 doelpunten was: 4-1! Maar opgeven deden onze dames niet! Er werd gestreden voor elke meter en ieder duel werd aangegaan! Jula ontsnapte weer eens aan haar bewaker en zag Angelique dit keer wel staan. Angelique schoot de bal in het netje en toen stond het alweer 4-2! Dat de grensrechter vlagde voor buitenspel wuifde de scheids snel weg. Dit was ook direct het laatste wapenfeit van deze spannende tweede helft!

Wij willen DSC’65 graag bedanken voor de gastvrijheid en de leuke wedstrijd. Succes in de competitie. En een groot compliment naar onze eigen dames, die hebben laten zien dat het elke wedstrijd weer een stukje beter gaat. Aanstaande zaterdag spelen we om 10:00 thuis tegen de dames van SCN uit Nieuwlande, terwijl DSC’65 op bezoek mag bij Erica!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord