Weiteveense Boys boekt zege op Zwartemeerse Boys

FC Klazienaveen wint van Zuidhorn
13 maart 2018
Oefenwedstrijd tegen DSC’65 voor Vrouwen 2 Zwartem. Boys
13 maart 2018

Weiteveense Boys boekt zege op Zwartemeerse Boys

Zondag 11 maart stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma, de eerste na de winterstop. En dit onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Harm Kiers die Aryan Doldersum heeft opgevolgd die in de winterstop plots vertrokken is.

Als Weiteveense Boys in de 4e klasse wil blijven moet het wedstrijden gaan winnen en punten gaan pakken. Dit moet het vooral gaan doen tegen concurrenten, zoals Zwartemeerse Boys vandaag.

In de beginfase van de wedstrijd mocht Zwartemeerse Boys het spel maken, zij waren het eerste kwartier ook de betere van de twee ploegen. Dit resulteerde ook in de eerste kans voor Zwartemeerse Boys na 12 minuten, Thijs Harms maakte een mooie actie in schoof de bal net voorlangs het doel van Weiteveense Boys. Niet viel later, in de 17e minuut kreeg Weiteveense Boys een vrije bal op een meter of 25 van het doel van Zwartemeer. Roudy Steffens ging achter de bal staan en schoot de bal op prachtige wijze in de linkerbovenhoek. Na de 0-1 van Roudy Steffens begon Weiteveen beter te voetballen. Ze komen er steeds meer uit en mochten het spel meer maken. De eerste kans voor Weiteveen kwam hierdoor na een ruim half uur voetballen, Tim Steffens gaf de bal voor op Dennis Rocks maar een Zwartemeers been voorkwam dat de keeper van Zwartemeer een redding moest maken. Weiteveense Boys bleef de resterende minuten van de 1e helft de betere ploeg van de 2 en we gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor Weiteveen.

Spannende 2e helft met late goals

We waren de 2e helft nog geen 2 minuten bezig en doelman Frank Peters moest al een redding maken, na een corner van Zwartemeerse Boys moest hij de bal vangen om een doelpunt te voorkomen. Iets meer dan 10 minuten later kreeg Zwartemeerse Boys voor hun de grootste kans van de wedstrijd, een goede voorzet werd door Zwartemeer spits Rik Suelmann overgetikt. De eerste kans voor Weiteveense Boys in de tweede helft was voor Dennis Rocks, Roy Imming maakte een goede actie over de linker flank en gaf de bal voor maar Dennis Rocks trapte ongelukkig naast de bal. Tim Bijl ving achter hem de bal nog op, maar moest toen uit een lastige hoek schieten waar de keeper van Zwartemeerse Boys redding kon brengen en de bal achter de achterlijn kon tikken. Weiteveense Boys kreeg een corner, maar hier kwam niks uit. Zwartemeerse Boys counterde na deze corner en ze kwamen helemaal tot het doel van Frank Peters, hij maakte een hele goede redding op een schot. Hierna werd Dennis Rocks gewisseld voor Lars Immink en Roy Imming, die weer voor het eerst een competitiewedstrijd voetbalde na een half jaar stage in het buitenland, gewisseld voor Michel Mohlmann. In de 84e minuut maakte Zwartemeer toch gelijk via Danny Rocks, hij viel vlak daarvoor in. Hij kopte van dichtbij raak na een voorzet van linksback Thijs Harms. Iedereen dacht dat de wedstrijd op een gelijkspel uitkwam, maar Tim Bijl bracht daar in de 89e minuut verandering in. Hij kreeg de bal aangespeeld en draaide knap weg bij zijn man en schoot de bal hard in de linkeronderhoek, 1-2. Weiteveense Boys moest hierna in de 5 minuten blessuretijd nog wel even stand houden maar dit hebben ze goed gedaan.

Weiteveense Boys boekte eindelijk weer eens een zege, verdiend en tot stand gekomen door een geweldige inzet en teamprestatie. Volgende week zondag 18 Maart speelt Weiteveense Boys een thuiswedstrijd tegen een andere concurrent, DSC’65. Hier 3 punten pakken zou een goede zaak zijn en na vandaag de winnende lijn door kunnen zetten zou mooi zijn.

Wedstrijdverloop:

17’ 0-1 Roudy Steffens (WTV)

22’ gele kaart Thijs Harms (ZWM)

Ruststand 0-1

75’ gele kaart Roudy Steffens (WTV)

84’ 1-1 Danny Rocks (ZWM)

89’ 1-2 Tim Bijl (WTV)

90’ gele kaart Tim Funke (ZWM)

Door: Pim Staal

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord