HBS wint degradatieduel van de Meern

SC Lutten en OZC naar ijskoud gelijkspel
18 maart 2018
Fotoreportage vv EEC 2 – Buinerveen 2
18 maart 2018

HBS wint degradatieduel van de Meern

De reis van groundhopper Joost ging vandaag naar Den Haag voor een wedstrijd uit de Derde Divisie Zondag.

Het duel tussen Houdt Braef Stant Craeyenhout en VV De Meern mag je, kijkende naar de ranglijst, rustig betitelen als degradatieduel. Wie deze wedstrijd zou winnen kon voor minimaal een week boven de veilige streep staan.

Op het wedstrijdformulier stond één heel opvallende naam: Ruben Schaken. Na  SC Cambuur, BV Veendam, VVV-Venlo, Feyenoord, FK Inter Bakoe en ADO Den Haag is de aanvaller nu neergestreken bij HBS Craeyenhout.

De wedstrijd zelf is van een ontzettend laag niveau en Derde Divisie onwaardig. In de eerste helft heeft de keeper van De Meern één serieuze redding moeten verrichten maar verder was het heel zwak en een fouten festijn van beide kanten. Begrijpelijk dat beide ploegen niet willen verliezen en ieder punt is er één maar op deze manier word dat heel lastig.

In de tweede helft probeert de thuis ploeg wat meer te creëren maar tot grote kansen kwam het niet. Van het spel werd niemand echt warm, wat niet kon worden gezegd van het zonnetje wat de temperatuur wat aangenamer maakte. Langs de lijn werd al uitgegaan van 0-0 tot in de 86e minuut uit een scrimmage werd binnen gewerkt. Een voorzet van de zijkant word door de keeper van De Meern verkeerd ingeschat waarna de bal via binnenkant paal en uiteindelijk Santy Hulst binnen over de lijn word geduwd. 1-0.

Op deze manier pakt HBS drie heel belangrijke punten en staat nu boven de veilige streep op de ranglijst en VV De Meern moet alle zeilen bijzetten om punten te gaan halen. Zo zwak als het voetbal vandaag was gaat weinig punten meer opleveren ben ik bang.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord