SC Lutten en OZC naar ijskoud gelijkspel

Protos thuis onderuit tegen Schoonebeek
18 maart 2018
HBS wint degradatieduel van de Meern
18 maart 2018

SC Lutten en OZC naar ijskoud gelijkspel

Koploper SC Lutten reisde afgelopen zaterdag naar Ommen voor de tweede ontmoeting van deze competitie tegen OZC. Het eerste (thuis)duel was door de zwartwitten gewonnen met 3-1. Het team van Bas Nibbelke had de voorafgaande twee wedstrijden redelijk gemakkelijk gewonnen (tegen Hollandscheveld en Fit Boys), en had bij vlagen goed combinatiespel laten zien. Met het zelfvertrouwen zat het dus wel goed, al waakt de technische staf er wel voor om geen enkele tegenstander te onderschatten. En zeker niet een ploeg als OZC, ook al staat dit team op een (voorlopige) tiende plek.

Op kunstgras – het hoofdveld was afgekeurd – streden beide teams deze middag niet alleen tegen elkaar, maar hadden ook te maken met de barre weersomstandigheden. Er waaide namelijk een ijskoude wind over sportpark De Westbroek, met af en toe venijnige vlagen. Dit kwam het spel van beide teams duidelijk niet ten goede. Zowel SC Lutten als OZC hadden desondanks wel de intentie om aanvallend te gaan spelen, maar veel combinaties bleven steken in goedbedoelde pogingen.

Het mag daarom een wonder heten dat er toch nog aantal keren werd gescoord.

In de tiende minuut zorgde aanvaller Roy Strijker op rechts voor de 0-1, via een schuiver in de linkerhoek. Alweer tien minuten later bracht de spits van OZC zijn team weer langszij. Een uitgekiend passje zette hem vrij voor keeper Lars Mulder: 1-1.

Zoals gezegd lukte het beide teams lang niet altijd om een goede aanval op zetten. Maar beide doelpunten waren het resultaat van goed opgezette aanvallen, dus wat dat betreft stond het vizier wel op scherp. Tien minuten voor het rustsignaal was OZC trouwens dichtbij een voorsprong, maar keeper Lars stond op de goede plek. Enkele minuten daarna was SC Lutten wel succesvol. Mark Altena scoorde met buitenkantje links in de rechterbovenhoek: 1-2. Een beauty.

In de tweede helft was er in voetballend opzicht niet zoveel meer te genieten. SC Lutten had vlak na de rust een klein overwicht, maar kon dit niet tot uitdrukking brengen in een gericht aanvalsspel. Ook OZC liet wat dat betreft weinig meer zien, maar tekende een kwartier na de theepauze wel voor de mooiste treffer van deze middag. Vanaf de rechterkant kreeg een speler van OZC de bal toegespeeld, en op zo’n 25 meter van het doel haalde hij uit. Via de onderkant van de lat belandde de bal achter de kansloze keeper Lars en zo was de stand weer in evenwicht: 2-2.

Tegen het einde van de wedstrijd probeerden beide ploegen nog de overwinning te forceren. SC Lutten was er wel heel dicht bij met een schot van middenvelder Nick Lamberink, dat maar net over het doel werd gemikt.

En hoewel er in de tweede helft wel een paar wisselspelers waren ingebracht door beide coaches, hield de scheidsrechter het na precies 90 minuten voor gezien en floot voor het einde van de wedstrijd. Een juiste beslissing, gezien de weersomstandigheden.
Tekst: Henk Bril (sc. Lutten)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord