VVOG houdt 3 punten in ijskoud Harderwijk tegen ACV

Hoogeveen zaterdag doet goede zaken tegen FDS
18 maart 2018
Protos thuis onderuit tegen Schoonebeek
18 maart 2018

VVOG houdt 3 punten in ijskoud Harderwijk tegen ACV

VVOG – ACV 2-1 (1-0)

In de derde divisie Zaterdag stond Voetbal Verenging Ons Genoeg tegen Asser Christelijke Voetbalvereniging of kort gezegd VVOG tegen ACV op het programma. Groundhopper Joost was aanwezig een maakt het volgende verslag en foto’s.

Een duel met, voor de ploegen,  verschillende belangen. VVOG wil aansluiting houden in de middenmoot terwijl ACV punten probeert te sprokkelen tegen degradatie. De omstandigheden in Harderwijk waren verre van aangenaam met een snijdende wind die het nog kouder maakte dan het al was en ook zo nu en dan de bal in bezit nam.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte voor de onlangs overleden clubman de heer Roelofsen.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, het was VVOG wat de bal had en een gaatje zocht in de muur van ACV wat op zijn beurt op de counter probeerde gevaarlijk te worden. Beide lukte tot de 40e minuut sporadisch maar dan toch vond Pernelly Biya met een kopbal het net, na een goede voorzet van de zijkant, voor VVOG.

De 1-0 van vlak voor rust betekende dat ACV meer risico moest gaan nemen wilde ze met een resultaat vertrekken. Zo gebeurde ook maar echt grote kansen kwamen er nauwelijks en de ruimte op het veld werd in de counter benut door VVOG. Na precies een uur spelen maakt Joshua Tijdens er, wederom met het hoofd, 2-0 van. ACV blijft de aanval zoeken wat resulteert in de aansluitingstreffer van Gijs Jasper met nog een kwartier op de klok. Een kwartier dus om een punt uit het vuur te slepen. Alles of niets werd het niet omdat VVOG op de counter gevaarlijk uit kon komen. In blessuretijd kwam er nog een hele grote kans voor de Assenaren, een voorzet vanaf de punt 5 meter gebied ging voorbij aan de keeper en werd door de centrale verdedigers van VVOG bijna in eigen doel gewerkt door slechte communiceren. Sprokkelen op Sportpark De Sprokel zat er dus niet in voor ACV en bij VVOG was het vooral opluchting na het laatste fluitsignaal.

Voor ACV blijft een veilige plek ver weg maar is de weg naar nacompetitie in zicht, VVOG houdt de aansluiting op de middenmoot en kan naar boven blijven kijken.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord