Erica ’86 3 wint bij Elim 3

SVV’04  – EMMS  eindigt in Remise
19 maart 2018
EMMS en SVV’04 in ijskoud duel naar gelijkspel
19 maart 2018

Erica ’86 3 wint bij Elim 3

Het jaar 2018 is tot dusver nog geen goed jaar voor Erica ’86 3. Tot dusver werden er enkele kleine nederlagen behaaald, welke niet bepaald nodig waren. Deze zaterdag werd er afgereisd naar Elim om het op te nemen tegen het plaatselijke derde elftal. Elim 3 had in de competitie iets meer punten verzameld dan 86, dus in potentie een tegenstander waar iets mogelijk zou moeten zijn.

Ondanks dat een groot aantal wedstrijden wegens de vrieskou afgelast werden, lag het tweede veld van Elim er prima bij. Prima is ook het juiste woord om de eerste helft van 86 te omschrijven. Meer dan prima zelfs. Er werd goed combinatiespel op de mat gelegd en enkele goede aanvallen opgebouwd. Halverwege de eerste helft werd 86 hier ook voor beloond. Na een goede aanval kon Lennard Hein afronden. Even later stond het zelfs 0-2 nadat een vergelijkbare aanval door Dennis Bults afgerond werd. Elim kwam er totaal niet aan te pas en wist pas vlak voor rust het eerste schot op doel te lossen.

In de tweede helft een iets sterker Elim, maar nog steeds een beter 86. Aan beide kanten werden mogelijkheden gemist, waarbij vooral 86 de grootste kansen kreeg. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Rick Post zette zijn tegenstander onder druk, veroverde de bal en gaf een niet te missen kans aan Bults. Hoewel Bults de laatste weken heeft bewezen dat dit soort kansen wel degelijk te missen zijn, schoot hij deze bal tegen de touwen: 0-3. Elim geloofde het verder wel en na precies 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.

Tekst: Erwin Kupers (vv Erica ’86)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord