Weiteveense Boys speelt gelijk tegen DSC’65

ZZVV verspeelt voorsprong en verliest in Nijeveen
19 maart 2018
Versterking Hoogeveen zaterdag
19 maart 2018

Weiteveense Boys speelt gelijk tegen DSC’65

Na de zwaar bevochten overwinning vorige week tegen Zwartemeerse Boys is vandaag DSC’65 de tegenstander. Als Weiteveense Boys in de 4e klasse wil blijven moeten er punten worden gepakt en een overwinning vandaag zou een goede zaak zijn.

DSC’65 begon beter aan de wedstrijd dan Weiteveense Boys, ze waren feller dan Weiteveense Boys en mochten het spel maken. Dit resulteerde ook in een vroege voorsprong voor DSC’65, DSC’65 zette druk en Thijs Meppelink kon 1 op 1 inschieten van dichtbij na een verdedigende fout achterin bij Weiteveense Boys. DSC’65 bleef tot halverwege de eerste helft de betere partij, daarna kwam Weiteveense Boys wat meer en probeerde in de wedstrijd te komen. Toch kreeg DSC’65 nog een grote kans, een inzet van Yannick de Zoete werd 2 meter voor de lijn weggehaald door Mark Imming. Een paar minuten later keerde DSC’65 keeper Geert Hilhorst een knappe inzet van Mark Imming die uit de draai schoot na een corner. De resterende minuten van de 1e helft gebeurde er niet veel, Weiteveense Boys probeerde in de wedstrijd te komen en probeerde te voetballen maar het wilde nog niet goed lopen.

Late gelijkmaker

In de 2e helft werd Weiteveense Boys beter en werden ze iets gevaarlijker, kansen kregen ze niet echt want de laatste passes mislukten steeds ongelukkig. DSC’65 verdedigde goed en kwam er af en toe uit maar dit resulteerde zelden tot kansen. In de 58e minuut wisselde Harm Kiers twee keer, Tim Bijl kwam erin voor Lars Immink en Roy Wesseling kwam erin voor Roy Imming. Het spelbeeld veranderde niet veel gedurende de tweede helft, ook niet na drie wissels aan de kant van DSC’65. 2 minuten voor de gelijkmaker kwam Michel Mohlmann in het veld voor Tristan Wesseling. De gelijkmaker kwam uit een penalty na een overtreding op aanvoerder Stefan Bernsen net binnen het 16 meter gebied. Roudy Steffens ging achter de bal staan en schoot de bal goed binnen in de linkeronderhoek. Na de gelijkmaker zette Weiteveense Boys nog even aan en de 2-1 hing zelfs in de lucht. De 2-1 bleef wel uit, maar Stefan Bernsen was dichtbij. Na een goede aanval van Weiteveense Boys schoot Stefan Bernsen de bal vanuit een lastige hoek op de paal. Dit was ook de laatste kans van de wedstrijd die scheidsrechter van der Veen na precies 90 minuten voetballen beëindigde met het laatste fluitsignaal.

Weiteveense Boys pakte zondagmiddag dus weer 1 puntje, waardoor de teller op 10 punten staat na 12 wedstrijden voetballen. Volgende week zondag 25 maart staat de uitwedstrijd bij EHS’85 op het programma. Weiteveense Boys boekte eerder dit seizoen thuis een knappe 2-1 overwinning op EHS’85. Weiteveense Boys hoopt volgende week dus ook de ongeslagen reeks van dit jaar door te zetten en weer punten te pakken, want elk puntje telt.

Wedstrijdverloop:

7’ 0-1 Thijs Meppelink (DSC’65)

78’ 1-1 Roudy Steffens (WB)

Door: Pim Staal

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord