ZZVV verspeelt voorsprong en verliest in Nijeveen

EMMS en SVV’04 in ijskoud duel naar gelijkspel
19 maart 2018
Weiteveense Boys speelt gelijk tegen DSC’65
19 maart 2018

ZZVV verspeelt voorsprong en verliest in Nijeveen

ZZVV heeft na de overwinning op OZC van vorige week niet opnieuw succes kunnen boeken. De uitwedstrijd tegen SVN’69 ging met 2-1 verloren. Ondanks dat de ploeg twintig minuten voor tijd op voorsprong kwam, ging het puntloos naar huis.

Met de wind tegen begon ZZVV vrij aardig aan de wedstrijd. Vooral Janou van Veen toonde zich in de het eerste gedeelte en leverde twee fraaie voorzetten af. De eerste werd door Olaf Westerbeek hoog over het doel geschoten, de tweede naast gekopt door Bram Otten. Dennis van der Veen loste het eerste schot voor de thuisploeg halverwege de eerste helft maar doelman Bas Blanken had een uitstekende redding in huis. Blanken toonde even later weer zijn reflexen toen hij een hard schot van Denzel van Halen tegenhield.

Geen van beide ploegen wist voor rust dus te scoren en ook net na de thee wilde de bal er nog niet in. Sander Hartman hakte de bal bijna over zichzelf in het doel en Van Halen trof niet voor de eerst keer Blanken op zijn pad. Bastian Liemburg brak halverwege de tweede helft door en leek voor de openingstreffer te kunnen zorgen maar zag zijn opmars ineens gestuit door de achterlijn.

Uiteindelijk was het Otten die de ban brak voor ZZVV. Nadat de aanvaller al een goede kopkans had gemist schoot de topscorer van ZZVV wel raak met nog zo’n twintig minuten op de klok. Hij profiteerde van een foutje achterin bij SVN’69, wachtte daarna lang om de doelman op het verkeerde been te zetten en prikte de bal in de verre hoek.

Het lukte ZZVV niet om de wedstrijd dood te spelen want na amper twee minuten stond de gelijkmaker al op het bord. Om onbegrijpelijke redenen stond de laatste linie van ZZVV bijna op de middellijn waarna Liemburg, die niet voor het eerst in de diepte kon worden weggestuurd, ditmaal Blanken wel kansloos liet.

Voor ZZVV was met name Otten nog een paar keer dichtbij een nieuwe voorsprong maar zijn schot ging over en zijn kopbal werd op knappe wijze gepakt door Klaas Schra. In de laatste tien minuten was het vooral SVN’69 dat de bal had en de kansen kreeg. De winnende treffer kreeg het zo’n vijf minuten voor tijd cadeau.  De bal moest in een hachelijke situatie weggewerkt worden uit de zestien. Bij die poging werd de bal tegen Liemburg aangeschoten waardoor het leer over de lijn rolde. In de slotminuten, blessuretijd was er opvallend genoeg niet, kon ZZVV niets meer terugdoen waardoor de punten in Nijeveen bleven.

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord