SC Lutten kan weer niet winnen van Tonego

VCG maatje te klein voor Koploper SC Angelslo
25 maart 2018
vv Protos walst over ValtherBoys
25 maart 2018

SC Lutten kan weer niet winnen van Tonego

Afgelopen zaterdag reisde koploper SC Lutten af naar het verre Luttelgeest, voor de return tegen Tonego – medeconcurrent in de strijd om de bovenste plaats.

In de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen hadden de zwartwitten zich laten overtroeven door de aanvalskracht van Tonego, en wist het team van Bas Nibbelke in de slotfase alsnog twee maal te scoren, waardoor de einduitslag (3-4 nederlaag) qua doelpunten nog enigszins dragelijk werd. SC Lutten was dus gewaarschuwd.

Op verzoek van beide teams was de aanvang van het duel verschoven naar 15.30 uur, en vanaf de eerste minuut deelde Tonego de lakens uit, en kon SC Lutten alleen maar proberen het aanvalstempo bij te houden. Al na enkele minuten was de thuisploeg dichtbij een voorsprong, via een schot op de paal. Onze zwartwitten kwamen hier goed weg, maar het bleek slechts uitstel van executie. Een paar minuten later was Tonego’s linksvoor wel succesvol. Hij ging goed door vanaf de linkerzijde, en had de bal ook nog opzij kunnen tikken naar een medespeler. In plaats daarvan koos hij ervoor om de bal naast keeper Lars Mulder in het doel te mikken: 1-0. Ook daarna bleef Tonego het tempo van de wedstrijd bepalen, en de Lutter verdediging moest alle zeilen bijzetten – af en toe via een overtreding – om de razendsnelle aanvallen onschadelijk te maken. Het percentage balbezit van beide ploegen was redelijk aan elkaar gelijk, maar daar waar het Tonego wel lukte om hun spitsen goed aan te spelen – hetzij via de lange pass, hetzij via de combinatie – had SC Lutten grote moeite om de voorhoede te bedienen. In de korte combinatie kon de bal meestal wel goed worden ingespeeld, maar te vaak nog werd de lange bal gebruikt om de spitsen Frank Altena en Ronald Kosse te bereiken. Een kansloze missie, ook al doordat veel van die passes onzuiver waren. In die eerste helft bereikte alleen middenvelder Nick Lamberink een acceptabel niveau, maar hij werd te weinig in het spel betrokken.

Lange tijd wist SC Lutten de schade beperkt te houden tot één tegendoelpunt. In de 37ste minuut kreeg Tonego een vrije trap toegekend. De lage bal werd langs het muurtje gemikt, maar keeper Lars redde de situatie. Een minuut later was het wel raak: een lange bal op de spits van Tonego die wel zoveel ruimte kreeg dat hij het leer eenvoudig naar zijn teamgenoot kon spelen. Die rondde de aanval keurig af: 2-0. Een paar minuten voor de rust voorkwam keeper Lars met een knappe redding de derde tegentreffer. SC Lutten leek af te stevenen op een pak slaag.

 

En toch leverde de tweede helft een compleet ander wedstrijdbeeld op. Wat er ook is gezegd, of wat er dan ook in de thee heeft gezeten: het heeft gewerkt. Want na de rust waren het de zwartwitten die de wedstrijd dicteerden. Bijna direct na de hervatting scoorde Frank Altena uit een hoekschop met zijn hoofd de aansluitingstreffer: 2-1. Het Lutter offensief was begonnen, en in die fase was het team dichtbij de gelijkmaker, onder andere via schoten van invaller Roy Strijker en Nick Lamberink. Beide keren ging de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal. Tonego liet zich – al dan niet gedwongen – terugdringen, en loerde op de counter. SC Lutten voerde de druk op, en Roy Strijker was na een uur spelen nogmaals gevaarlijk via een schot op het doel. De gelijkmaker hing in de lucht, en het was dan ook een forse tegenslag voor de Luttenaren, dat verdediger Frank v.d. Most halverwege de tweede helft eruit werd gestuurd, nadat hij zijn tweede gele kaart van die middag kreeg. Tonego’s spits was hem net te vlug af, en in een poging om hem bij te halen, tikte Frank bewust of onbewust zijn tegenstander aan.

SC Lutten toonde echter karakter, en liet zich niet van de wijs brengen. Integendeel zelfs, want tien minuten later scoorde Roy Strijker de 2-2. Vanaf links kreeg hij de bal aangespeeld, omspeelde de toegesnelde doelman, en wist het overzicht te behouden om de bal alsnog in de verre rechterhoek te schuiven. De Luttenaren mochten van geluk spreken dat even daarvoor de spits van Tonego wegens gebrek aan balcontrole een geweldige mogelijkheid liet liggen om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Beide ploegen hadden veel gegeven, en dat was in het laatste kwartier wel te zien aan het veldspel. Uiteindelijk was het dan toch Tonego dat aan het langste eind trok. Een aanvaller van de thuisclub kreeg na een hoekschop de bal toegespeeld; hij draaide goed weg van zijn directe tegenstander en zijn inzet liet de Lutter doelman kansloos: 3-2.

Omdat de concurrentie dit weekend geen fouten maakte, hebben de bovenste vijf teams nu evenveel verliespunten. Volgende week speelt SC Lutten de thuiswedstrijd tegen ZZVV.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord