vv Protos walst over ValtherBoys

SC Lutten kan weer niet winnen van Tonego
25 maart 2018
Op bezoek bij SVV ’04
25 maart 2018

vv Protos walst over ValtherBoys

Na een zwakke 1ste helft kwam Protos na rust op stoom wat resulteerde in een 9-1 overwinning.
Ondanks de dikke nederlaag was het Valther Boys dat in de 1ste helft het meeste balbezit had. De op de laatste plaats staande Valther Boys waren feller in de duels en kwamen met goede loopacties regelmatig tot de 16m bij Protos, daar hield het op daar de Protos verdediging weinig ruimte weggaf. Protos voetbalde zeer rommelig maar scoorde na 10 minuten wel, een diepe bal waar Robin Soppe op doorsprintte werd door de laatste man nog juist met de punt van de schoen op de uitkomende keeper Gideon van Lottum gespeeld, deze kreeg de bal op de borst waardoor Robin Soppe alsnog in balbezit kwam en met een lob de 1-0 aantekende. Direct erna had Valther Boys tegen kunnen scoren maar Bram Mittendorff kon nog juist het schot blokken waardoor er niet meer dan een corner kwam. Lange tijd gebeurde er niets totdat Valther Boys speler Jan Brinks in de 36ste minuut alleen voor Protos doelman Tim Bakker opdook, deze wist diens schot knap met de voet weg te werken. 2 Minuten later gaf Rik Meijerink een strakke bal op de diepgaande Michel Overweg, Michel wist het doel wel te treffen, 2-0. Na rust ging het snel, in de 46ste minuut gaf Michel Overweg de bal voor en wist Robin Soppe af te ronden, 3-0. 3 Minuten later was het Michel Overweg dat scoorde op aangeven van Dennis Spang, 4-0. In de 57ste minuut was het wederom Michel Overweg die ditmaal op aangeven van Stef Smits scoorde, 5-0. Kort erop tekende Robin Soppe de 6-0 aan. Daarna wederom Michel Overweg die een uittrap van doelman Tim Bakker over de keeper wist te lobben, 7-0. De 8-0 scoorde Stef Smits die daarvoor al enkele kansen had gemist. 10 minuten voor het einde wist Valther Boys te profiteren van een foutje in de Protos verdediging, de prima spelende Bram van der Veen stapte op de bal waardoor Gertjan Webers de 8-1 kon scoren. In de 85ste minuut werd een voorzet van Robin Soppe door een Valther Boys speler in eigen doel gewerkt wat de eindstand op 9-1 bracht.

1 april speelt Protos uit tegen vv HOC.

Tekst Gert Plas (vv Protos)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord