ZZVV maakt gehakt van SCN

Stefan Knuppe (vv Zandpol) nieuwe leider in Beltona Topscorer van de regio
19 maart 2018
Hoogeveen zaterdag koploper na winst tegen OZC
25 maart 2018

ZZVV maakt gehakt van SCN

ZZVV heeft gehakt gemaakt van SCN. Op eigen veld won ZZVV maar liefst met 8-1 van de gasten uit Nieuwlande. Door de zege neemt ZZVV weer wat meer afstand van de nacompetitieplaatsen voor degradatie. SCN blijft door de nederlaag hekkensluiter in de derde klasse D.

Het spelbeeld lag het eerste kwartier nog niet eens zo ver uit elkaar. Er was weinig tot geen doelgevaar te melden, gelukkig scheen er een heerlijk zonnetje op sportpark Woltingeslag, en slordigheden hadden de overhand. ZZVV testte als eerste de vijandelijke doelman en was vanaf dat moment de bovenliggende partij. Leon Reitsema kon de doelpoging van Bram Otten nog stoppen maar zag Janou van Veen de rebound benutten. Even later was de rolverdeling omgedraaid. Van Veen leverde een prima voorzet af en Otten tikte binnen. Nadat Otten nog een reuzekans had gemist op de 3-0, lukte het Ter Wal na een goed half uur wel om Reitsema te passeren, wederom was de voorzet van Van Veen.

De eerste goal na rust was een fraaie. Na acht minuten spelen stiftte Sander Hartman de bal prachtig over Reitsema heen. SCN beet daarna even van zich af en was met een kopbal van Stefan Bruinsma, na een goede corner, dicht bij een treffer. Zijn poging werd nog geblokt maar uit een volgende corner lukte het SCN wel. Mike Zwiers zette van dichtbij met een kopbal de 4-1 op het scorebord. De tegentreffer leek ZZVV amper te deren want Otten maakte direct de 5-1 uit een voorzet van Hartman. Nadat beide doelmannen zich nog een keer konden onderscheiden, ging de doelpuntenregen gewoon verder. De net ingevallen Olaf Westerbeek was bij de tweede paal alert na een voorzet van Bas Uiterwijk Winkel en schoot de bal met een volley raak in de korte hoek.

Halverwege de tweede helft moesten de gasten ook nog met een man minder verder. Henk Jan van der Meer kreeg zijn tweede gele kaart toen hij de ingevallen Paul Bos ten val bracht. Het was diezelfde Bos, net terug van een blessure, die voor de 7-1 zorgde. Ook hij dook op bij de tweede paal en schoot diagonaal een voorzet van Hartman binnen. Omdat Bos in de slotminuut nog een fraaie solo in de benen had, de keeper omspeelde en het overzicht behield, kon Otten van dichtbij zijn hattrick voltooien.  Scheidsrechter Rotmensen, die prima floot,  vond het daarna welletjes en maakte een einde aan de wedstrijd.

Opstelling ZZVV: Blanken; Dijkstra (65. Westerbeek), Schinkel, Vos, Uiterwijk Winkel; Ter Wal, Bosscher (58. Capellen), Reinink, Hartman; Van Veen (46. Bos), Otten.

Opstelling SCN: Reitsema, Van der Meer, Boertien, Zwiers, Pastoor, Dekker (27. J. Bruinsma), B. Marissen, Aasman, S. Bruinsma, Slomp (46. Van Vliet), J. Marissen.

Man van de wedstrijd: Bram Otten

Tekst: Aljan Wassens

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord