Eerste verlies voor Weiteveense Boys 1 dit jaar op bezoek bij EHS’85

FC Klazienaveen wint van koploper Bedum
26 maart 2018
FC Klazienaveen 5 verslaat Erica op weg naar titel
26 maart 2018

Eerste verlies voor Weiteveense Boys 1 dit jaar op bezoek bij EHS’85

Afgelopen zondag nam Weiteveense Boys het in de 2e uitwedstrijd van dit jaar op tegen EHS’85. Weiteveense Boys had deze wedstrijd maar 1 doel voor ogen, en dat was punten pakken.

De wedstrijd begon slordig aan beide kanten, er waren niet veel kansen en beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Het was een echte vechtwedstrijd waar 100% inzet moest worden getoond om mee te komen in de wedstrijd. Dit deed Weiteveense Boys goed. De eerste kans van de wedstrijd was voor EHS’85, na 21 minuten voetballen kwam Richard Fuhler dicht in de buurt van een doelpunt, maar Frank Peters keerde zijn inzet nadat hij met een mooie pass voor het doel werd gezet.  In de loop van de 1e helft bleef de wedstrijd hetzelfde, veel vechtvoetbal met af en toe een paar kleine kansjes. EHS’85 kreeg voor rust zelfs nog een tweede grote kans, maar Boy Mestemaker schoot de bal naast het doel van Frank Peters toen hij met een goede pass vrij werd gezet. Door deze gebeurtenissen gingen we rusten met een 0-0 stand.

Tweede helft drukker met meer gebeurtenissen

In het begin van de 2e helft bleek er niet veel te veranderen ten opzichte van het spelbeeld van de eerste helft, aan beide kansen werd gewisseld maar dit had nog geen directe impact op de wedstrijd. De eerste echte kans van de wedstrijd voor Weiteveense Boys was voor Roudy Steffens, hij werd met een hoog balletje weggestuurd door Tim Bijl, maar EHS’85 keeper Jesper Katoen keerde Roudy Steffens zijn inzet. Een paar minuten later was het de beurt voor Frank Peters, keeper van Weiteveense Boys, hij keerde een vrije bal van Ronald Muter goed. In de loop van de 2e helft begon EHS’85 beter te worden en kreeg meer kansen. Frank Peters keerde nog een aantal keer de bal goed na inzetten van EHS’85. Maar na 72 minuten voetballen scoorde EHS’85 dan toch de 1-0, Richard Fuhler schoot binnen nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten viel na een voorzet van de linkerkant. In de 80e minuut kwam Lars Immink in het veld voor Tim Bijl, dit leek direct een impact te maken want Lars Immink werd nog geen minuut later onderuit gehaald in het strafschopgebied van EHS’85. Scheidsrechter Koning legde de bal op de stip. Roudy Steffens ging achter de bal staan om de penalty te nemen, maar keeper Jesper Katoen koos de goede hoek en pakte zijn penalty. 1-0 bleef de stand dus nog. 5 minuten later dacht Weiteveense Boys de gelijkmaker dan toch te maken na een corner, maar scheidsrechter Koning keurde het doelpunt af omdat er een overtreding werd gemaakt op de EHS’85 keeper. Waar  Weiteveense Boys de gelijkmaker niet wist te maken, scoorde EHS’85 wel de 2-0 na een counter, Richard Fuhler kreeg een lange bal en dribbelde vanaf de middellijn naar het doel van Frank Peters en schoot de bal in de linkeronderhoek binnen. Na 2 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Koning af en ging de 3e competitiewedstrijd voor Weiteveense Boys dit jaar verloren.

Volgende week komt Witteveense Boys op bezoek, de uitwedstrijd bij Witteveense Boys ging verloren en als Weiteveense Boys in de 4e klasse wilt blijven moeten er punten worden gepakt volgende week tegen de mede promovendus.

Wedstrijdverloop:

47’ gele kaart Ronald Muter (EHS’85)

63’ gele kaart Thomas Immink (WB)

72’ 1-0 Richard Fuhler (EHS’85)

76’ gele kaart Frenk Veldwijk (EHS’85)

89’ 2-0 Richard Fuhler (EHS’85)

Tekst: Pim Staal

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord