Erica ’86 2 brengt koploper Staphorst 6 de eerste nederlaag toe

Titan revancheert zich met verdiende uitzege tegen Schoonebeek
26 maart 2018
EMMS kansloos in Dalen
26 maart 2018

Erica ’86 2 brengt koploper Staphorst 6 de eerste nederlaag toe

Koploper Staphorst 6 had tot dusver geen enkele wedstrijd verloren. In de heenwedstrijd in Staphorst had Erica ’86 2 het 90 minuten ontzettend zwaar, maar wist het door goed te verdedigen de 0-0 over de streep te trekken.

Nadat het derde elftal van 86 een 1-0 overwinning op Angelslo 4 had behaald, werd er afgetrapt op het hoofdveld. In de eerste helft was 86 de bovenliggende partij. Er werd goed positiespel gespeeld en een gezonde portie strijdlust op het veld gelegd. Ook Staphorst liet zich niet onbetuigd waardoor enkele stevige duels werden uitgevochten. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar uitgespeelde kansen werden mondjesmaat gecreëerd. Halverwege de eerste helft kreeg 86 een vrije trap op 20 meter van het doel. Met zijn typische aanloop schoot Bobby Veldman de bal snoeihard op het doel. Voordat de keeper het door had, knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Op slag van rust kopte Staphorst de gelijkmaker binnen, echter vanuit buitenspel positie en werd de goal afgekeurd.

In de tweede helft ging Staphorst nog meer op zoek naar de gelijkmaker. 86 moest terug in de verdedigende stellingen, maar voerde deze taak prima uit. Keeper Niek Saaltink werd zelden echt getest. De grootste kans kwam een kwartier voor het einde tot stand, een afgeslagen aanval werd vanaf de rand van het strafschopgebied hard op de kruising geschoten. 86 had ook enkele mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar wist dit niet te verzilveren waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. De laatste 10 minuten ging Staphorst volle bak in de aanval en werd het nog even spannend. 86 gaf de voorsprong niet meer weg en de punten bleven op Erica.

Hiermee kwam er een einde aan de ongeslagen status van Staphorst en is het kampioenschap zeker geen zekere zaak meer. Erica zelf staat op een keurige 5e plaats en heeft de aansluiting met de top weer gevonden.

Tekst: Erwin Kupers

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord