FC Klazienaveen 5 verslaat Erica op weg naar titel

Eerste verlies voor Weiteveense Boys 1 dit jaar op bezoek bij EHS’85
26 maart 2018
SVV’04 vergeet  te scoren tegen HODO
26 maart 2018

FC Klazienaveen 5 verslaat Erica op weg naar titel

Op zaterdag 24 maart werd de 2e competitiehelft eindelijk gestart. Om half 3 werd op sportpark “De Veenschappen” te Erica afgetrapt.

Nieuw in de basis was Stijn Bernsen, na de eerste seizoenshelft aan Gimhae FC te zijn verhuurd, maakt hij zijn basisdebuut voor FC Klazienaveen 5. Ook was er een nieuw gezicht. Justin Schimmel is begonnen met zijn trainingsstage bij het 5e van de Klazienaveense FC. Als eerste opdracht mocht hij de wedstrijd als grensrechter in goede banen leiden.

In een lekkere lentezon op kunstgras, en onder toeziend oog van de redactie van FC12.nl ‘Voetbal uit de regio’ begon de wedstrijd meteen goed. Direct na de aftrap werd de nog slapende verdediging van de thuisploeg geklopt en schoot Tom Bornkamp al in de eerste minuut de 0-1 binnen. Er lijkt een eind aan zijn aanhoudende vormcrisis te komen.

Beide teams oogden relatief zwak, veel ballen kwamen net niet aan en de scherpte ontbrak aan beide zijden. Het duurde dan ook tot de 30e minuut voordat het 2e doelpunt viel. Wederom schoot Tom Bornkamp raak. Vlak voor rust was er nog een hoogtepunt, de debuterende Bernsen stapte achterop de hak van een tegenstander tijdens het sprinten en ging zelf finaal onderuit.

In de rust werden er enkele spelers gewisseld en tactische veranderingen uitgevoerd door Klazienaveen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

Direct na rust gebeurde het onmogelijke. Rúben Bernsen kopte zowaar een bal. De nog nooit eerder vertoonde actie liet de gehele selectie en staff schrikken. Ook Ruben schrok. Maar zijn haar zat, gelukkig voor hem nog, nog goed.

In de 54e minuut schoot Bornkamp voor de 3e keer raak. Zijn vormcrisis is definitief voorbij. Een hattrick voor de benjamin van FC Klazienaveen 5. Vrijwel direct daarna, in de 55e minuut, was het ook weer eens raak voor Ronald van der Weide. Hij schoot na een knappe aanval op aangeven van Michael Geerts, de 0-4 binnen.

Tim Jalving, die een record wou verbreken door 3 wedstrijden op rij te scoren, was driftig op zoek naar een doelpunt. Meerdere keren kwam hij hier dichtbij. Vooral in de 62e minuut toen hij uit een strakke pass de bal op de lat schoot.

Omstreeks de 70e minuut liet Ruben nogmaals het veld beven. Hij kegelde op randje 16 zowel zijn directe tegenstander als zichzelf omver. Hij werd boos, maar schreeuwde tevergeefs. De vrijebal tegen ging echter ver naast het doel en Klazienaveen kwam met de schrik vrij.

Niet veel later mocht Niels van Essen het proberen op rechtsvoor. Hij kwam in scoringspositie, schoot, en scoorde. Helaas voor hem stond hij ruim een meter buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Vlak daarna maakte hij het alsnog goed door zijn directe tegenstander met een panna voorbij te spelen.

Na een “lange” doelpuntloze periode mocht in de 80e minuut Tim Jalving aanleggen voor een corner. Waar hijzelf het doel niet kon raken tot dusver, krulde hij de bal ditmaal heerlijk richting doel en kopte Bart de Jager de bal heerlijk binnen. 0-5.

De ditmaal als centrumverdediger gepositioneerde Michael Geerts was in de 85e minuut, na 2 assist te hebben gegeven, zelf trefzeker. Hij maakte de 0-6 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Wederom wist Aschwin Berends de 0 te houden. Een mooie beloning voor het harde werk.

Aankomend weekend is FC Klazienaveen 5 vrij, op 7 april wordt de eerstvolgende wedstrijd gespeeld. Dan nemen we het op tegen het 7e elftal van HZVV. Om half 3 wordt de jacht naar het kampioenschap thuis op sportpark “De Planeet” hervat.

FC Klazienaveen 5 verslaat Erica op weg naar titel

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord