FC Klazienaveen wint van koploper Bedum

FC Klazienaveen 7 pakt laatste strohalm dankzij Roy!
26 maart 2018
Eerste verlies voor Weiteveense Boys 1 dit jaar op bezoek bij EHS’85
26 maart 2018

FC Klazienaveen wint van koploper Bedum

Van belangstelling van de pers was voldoende sprake bij de thuiswedstrijd van FC Klazienaveen tegen koploper Bedum. Zo was de krant aanwezig en TV Drenthe die de wedstrijd live online uitzond. Met 7 punten achterstand en twee wedstrijden minder was het voor FC Klazienaveen zaak geen puntverlies te lijden om Bedum niet uit het vizier te verliezen. Daar leek het een groot deel van de wedstrijd niet op. Bedum had de overhand en FC Klazienaveen kon niet echt een vuist maken. Ondanks het overwicht had ook Bedum nauwelijks een kans op een doelpunt. Hun gevaarlijkste momenten kwamen uit vrije trappen rond het strafschopgebied die ze soms vrij gemakkelijk kregen. Het lukte hen echter niet die te verzilveren. FC Klazienaveen had in de eerste helft een strafschop moeten krijgen toen Stan Kroeze in de 16 werd neergelegd maar dit zwaaide de scheidsrechter weg. Jasper Woelders slalomde nog een keer door de defensie van Bedum maar zijn schot ging voorlangs.

Zo bleef het 0-0 bij rust en begon de tweede helft net zo als de eerste helft was. De wedstrijd begon pas toen Bart Apotheker op schitterende wijze de 0-1 binnenschoot. FC Klazienaveen reageerde direct. Een vrije bal van Tim Smeman werd door Patrick Bloemberg binnengekopt voor de 1-1 en 10 minuten later bereikte een pass van Yorin Habing Jasper Woelders die zich goed vrij speelde en de 2-1 binnenschoot. Bedum had nog wel een veldoverwicht maar creëerde voorin niets meer. FC Klazienaveen had in de tweede helft nog de beste kansen. Een kopgoal van Patrick Bloemberg was al afgekeurd wegens buitenspel, Jasper Woelders kon alleen voor de keeper deze niet verschalken en Nick Hoorn was net te laat om een strakke voorzet van Jasper Woelders binnen te glijden.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning en daarmee is FC Klazienaveen koploper Bedum tot op 4 punten genaderd met twee wedstrijden minder. Zaak is nu natuurlijk wel om de komende wedstrijden in winst om te zetten. Te beginnen a.s. zaterdag bij FC Meppel waar thuis met maar liefst 0-4 van verloren werd. Er is tegen FC Meppel dus iets recht te zetten wat geen eenvoudige opgave zal zijn.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord