Prent Dorpentoernooi van start met 3e editie

Robin Mink nieuwe trainer JO19 FC Klazienaveen
27 maart 2018
Hoogeveen futsal  pakt koppositie terug
1 april 2018

Prent Dorpentoernooi van start met 3e editie

Waren de teams in februari van dit jaar al bekend, de loting voor het speelschema werd woensdag 28 maart 2018 verricht. Als officiële gasten waren de hoofdsponsoren van het toernooi, Martin Prent en Bert van Achteren namens Schoonmaakbedrijf Prent, uitgenodigd om de loting te verrichten. Dit gebeurde in de bestuurskamer van SCN uit Nieuwlande, één van de organiserende verenigingen van dit toernooi.

Deelnemers 2018

De basis staat al voor het derde jaar vast. Deze bestaat uit de vijf organiserende verengingen, Noordscheschut, HODO, SCN, Hollandscheveld en Elim. Om het aantal van acht teams compleet te maken zijn de gastverenigingen van de vorige editie ook voor dit jaar gevraagd om deel te nemen. Het positieve antwoord volgde al vrij snel en zo is het deelnemersveld gelijk aan dat van 2017. Lutten, Tiendeveen en Pesse zullen ook in editie drie van de partij zijn. Een teken dat het toernooi aanspreekt bij de de gastteams.Commissielid Gert Nijveen (l) en hoofdsponsoren Bert van Achteren (m) en Martin Prent (r) verrichten de loting voor editie 2018. [Foto Marcel Uiterwijk]

Loting

Om een speelschema te verkrijgen werden de heren Prent en van Achteren uitgenodigd om de loting te verrichten. Als eerste werden de speellocaties geloot. Er wordt gespeeld op de velden van de vijf organiserende verengingen. Was in de eerste editie de finale te bewonderen in Noordscheschut, daar had SCN vorig jaar het voorrecht om alle teams te ontvangen. Deze twee verenigingen dingen derhalve dit jaar niet mee als kanshebber om als gastheer/vrouw op te treden. Na loting viel deze eer te beurt aan Sportpark Het Hoge Bos, de thuisbasis van HODO uit Hollandscheveld.

Vervolgens ontstond het speelschema, onder leiding van commissielid Wedstrijdzaken, Gert Nijveen. De loting bracht al gelijk een verwijzing naar vorig jaar in beeld. De eerste wedstrijd wordt namelijk ook in 2018 gespeeld tussen Noordscheschut en Tiendeveen op sportpark De Meulewieke in Noordscheschut.
Daar houd de vergelijking met vorig jaar dan ook gelijk op. De resterende wedstrijden in de voorronden brengen een ander programma dan 2017. Het complete overzicht is te vinden op de website.Gert Nijveen (l) noteert, terwijl Martin Prent (m) en Bert van Achteren (r) de locaties en het speelschema loten. [Foto Marcel Uiterwijk]

Gratis entree

Een traditie om in ere te houden. Het gratis bezoeken van het Prent Dorpentoernooi. Ook dit jaar is het bezoeken van één, twee of alle wedstrijden niet afhankelijk van entree. Er is op alle sportparken vrije toegang. Wel biedt de organisatie de mogelijkheid om mee te dingen naar geweldige prijzen door middel van de verloting. Uiteraard is er per speelronde ook een programmaboekje waar u alle ins en outs kunt vinden over het toernooi. Maar gratis entree is toch wel een pré, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. De commissie is deze groep dan ook zeer erkentelijk voor hun medewerking en bijdrage.

Uit of toch thuis?

Welke vereniging er ook als eerste genoemd wordt in het programma-overzicht, het speelt eigenlijk altijd een thuiswedstrijd. Geen verre busreizen voor de teams en supporters. Er worden bijna allemaal derby`s gespeeld en dat geeft gelijk de charme weer van dit regio toernooi. De finale wordt dit jaar gespeeld in Hollandscheveld bij sv HODO. De wedstrijden kan men nog niet bepalen maar sportpark Het Hoge Bos zal er voor zorgen dat het een spetterende en feestelijke voetbaldag gaat worden. Zaterdag 18 augustus 2018 kunt u het allemaal meemaken, maar bezoek ook zeker de voorgaande wedstrijden. Het schema wijst u graag de weg.

Social media

Tot slot verwijzen wij u graag naar alle social media welke is opgebouwd rondom het toernooi. Zo zijn wij uiteraard te vinden via onze Website, Facebook, Twitter én Instagram. De website maakt u graag bekend met genoemde items. Even terugkijken naar de vorige edities? Dat kan via de site www.dorpentoernooi.nl. Onder andere alle foto albums zijn hier te bekijken. Het verleden vastleggen is uiterst belangrijk, maar wij als organisatie kijken graag vooruit. We zijn er klaar voor. Graag tot ziens langs de lijn!

(Door Klaas Veldhuis)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord