NKVV & sv. Mussel houden het bij 0-0

SC Angelslo maatje te groot voor Damacota
1 april 2018
Protos langs HOC
1 april 2018

NKVV & sv. Mussel houden het bij 0-0

180 minuten voetbal niet genoeg voor doelpunten…

Het had een mooie start moeten worden van een voetbal-vol Paasweekend. Maar ook in de thuiswedstrijd tegen sv Mussel bleef het bloedeloos 0-0. Veel kansen brachten beide teams ook niet echt naar voren, al had Robin Veldhuis in de eerste minuut NKVV op voorsprong moeten brengen. Keeper Rene Volkers had namens Mussel gelijk zijn eerste redding te pakken. Ook goalie Mike Deuten mocht zich laten gelden. Erwin Wijnholds bracht tot twee maal toe de bal voor vanaf de rechterkant. Doelman Deuten van NKVV mocht met zijn sprongkracht de bal beide keren vakkundig weg stompen, wat ook het gehele gevaar omschreef van sv Mussel in de eerste helft.

Middenveld…

Het spel ontspon zich nadien hoofdzakelijk op het middenveld. Was het in Mussel al een moeizame wedstrijd voor beide verengingen, in Dalerpeel herhaalden de spelers dit nogmaals. Er werd veel weggewerkt vanuit de achterste linie, zonder dat de bal bedachtzaam naar een medespeler werd gestuurd. Gezegd mag worden dat Tom Hilbink als laatste man wel een hoofdzaak vervulde namens NKVV. Hij moest veel corrigeren en had het dan ook ontzettend druk met deze taak. Net voor rust werd Jeffrey Pot ingebracht voor de moegestreden Veldhuis. Echt veel soelaas bracht dit niet.

Na de welkome pauze werd ook rechts-achter Patrick Guttink gewisseld voor Dustin Keen. Veel verandering bracht dit niet in het voordeel van NKVV, integendeel, Mussel kreeg zelfs nog enkele kansen. Maar ook hier was de nauwkeurigheid ver te zoeken. Met nog een half uur op de klok mocht ook Ramon Olde plaatsmaken voor Damien Pol. Opnieuw een JO19 speler die een goede invalbeurt kende, maar helaas niet de bediening kreeg van zijn teamgenoten.

Blessure…

Ongeveer twintig minuten voor het eindsignaal werd Justin Pol genadeloos onderuit gewerkt. Scheidsrechter Bijkerk bediende de dader dan ook terecht op een gele kaart. Helaas voor Pol dekte die boete de schade niet. Hij moest de laatste minuten strompelend doorbrengen aangezien alle wisselmogelijkheden al waren verbruikt door trainer Knol. Gevreesd moet worden voor een ernstige blessure voor Justin Pol. Het paste dan ook niet in de verder sportieve wedstrijd, waar zoals gezegd na 180 minuten voetbal tussen NKVV en Mussel niet één keer het doel werd gevonden.

De scheidsrechter had vlak voor het einde nog een verrassing voor iedereen, door even het veld te verlaten. Ook hij was niet onder de indruk van het getoonde spel tussen de vijfde klassers. Niet bewezen is, dat zijn buikkrampen daar aan te wijten waren, maar hij nam er wel even pauze voor. Het publiek had zo nog enige opwinding in deze verder matige wedstrijd. Het betitelde scheidsrechter Bijkerk dan ook terecht tot Man van de Wedstrijd.

Paasmaandag, 2 april, mag NKVV opnieuw thuis aantreden. Tegenstander VVAK uit Alteveer-Kerkenveld verloor zaterdag thuis met 0-1 van Veendam 1894. Het is voor beide teams dus zaak om deze 31e maart weg te spoelen met een strijdlustige partij voetbal. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord