NKVV en Erica ’86 delen de punten

SC Lutten in slotfase naar overwinning op SCN
8 april 2018
Protos komt net tekort bij Witteveense Boys
8 april 2018

NKVV en Erica ’86 delen de punten

Daar was dan eindelijk die felbegeerde zon. Iedereen was er blij mee. Spelers, begeleiding en vooral de supporters. Heerlijk genieten van een ouderwets potje voetbal op een redelijk groene grasmat. NKVV was zaterdag 7 april gastheer/vrouw voor Erica `86. Met een fit ogende scheidsrechter Sietzema waren alle componenten aanwezig voor een zonnig potje voetbal. Dat de pupil van de week haar doelpunt niet kon maken tegen de sluitpost van Erica, was wellicht een voorbode van de elementen van die dag. Beide teams wilden niet verliezen, maar deden ook geen extra moeite voor een overwinning. Helaas voor de pupil van de week werd haar inzet gestopt door de Erica sluitpost.

Het was aftasten voor beide teams. Pas na zes minuten mocht Erica als eerst een momentje laten aantekenen. Jasper Hogenberg had vanaf de rechterflank een prima voorzet afgeleverd. Rick Feyen had de bal voor het intikken, maar rekende niet op de oplettende Niek Hilbink. Hij kwam prima voor zijn directe tegenstander en kon de bal tijdig wegwerken.

Het duurde tot de tiende minuut voordat ook NKVV minnend publiek de eerste aanval mocht bespreken. Een snelle uittrap van goalie Mike Deuten eindigde twee tellen later in een hoekschop, maar niet voordat Ramon Olde en Stefan Reuvers elkaar gevoelig raakten met het hoofd. Scheidsrechter Sietzema gaf pas na aandringen van beide verzorgers de mogelijkheid tot behandeling, wellicht een voorbode voor de Friese Assenaar. Dergelijke momenten zouden eigenlijk direct moeten worden stilgelegd. Gelukkig voor beide spelers konden beiden de wedstrijd vervolgen.

Zoals gemeld, beide teams waren afwachtend. Toch zou Erica de score openen in minuut twintig. Wilco Koopman kwam via de rechterzijde opstomen en kon met enig geluk de bal fijntjes klaarleggen op die wereldberoemde zestien. Arno Boorsma sprak dankjewel, en schoot het leer voorbij doelman Mike Deuten. Het vieren van de goal ging met voorzichtige verbazing, maar was op dat moment wel verdiend.

NKVV was dit moment nodig om te beseffen dat het keihard werken moest in deze partij. Het had slechts drie minuten nodig om deze gedachte om te zetten in een goal. Het was de jeugdige Robin Veldhuis die op randje zestien zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette, de achterlijn haalde en Patrick Biesbrouck op maat bediende. Patje B verzilverde het aangeboden presentje dan ook dankbaar door het binnen te tikken. Het evenwicht lag weer in de wedstrijd.

Helaas moest trainer Johan Knol al na dertig minuten gedwongen wisselen. Jeffrey Keen verliet het veld en Jordan van Triest mocht opnieuw zijn opwachting maken in het eerste team van NKVV. Hij deed dit met verve.

De volgende kans was opnieuw voor Patrick Biesbrouck. Hij soleerde langs drie tegenstanders en besloot daarna om met zijn linker uit te halen. Het werd nog net geen inworp. NKVV had vanaf dat moment een mindere periode. Het knoeide in het verdedigende en gaf Erica meer dan eens de kans om gevaarlijk te worden. Toch waren de geel roden mild voor de Dalerpeelers. Het benutte geen enkele kans doeltreffend.

Dat uitgerekend Biesbrouck vlak voor tijd aandeel was in de voorsprong voor NKVV, was geen toeval. Hij bracht met een slim steekpassje aanvaller Ramon Olde in stelling om te scoren. Alleen voor de sluitpost van Erica `86 mocht Olde deze omspelen en scoren. Een welkome opsteker voor de thuisploeg dat goed gemutst de kleedkamer opzocht. Het publiek uit Dalerpeel en omstreken genoot volop van het mooie lenteweer en maakte zich op voor een boeiende drie kwartier.

Tweede helft…

Na negen minuten in deel twee van deze wedstrijd was er van genieten niet veel meer over. In een knullig moment doken doelman Mike Deuten en Niek Hilbink over elkaar heen en kon Patrick Bruins namens Erica vrolijk de 2-2 binnen koppen.

Het zou voor NKVV opnieuw een wedstrijd worden van het net niet. Redelijk wat mogelijkheden die niet doeltreffend werden afgesloten. Eerst was het Ramon Olde die Robin Veldhuis de diepte instuurde. Zijn inzet werd net voor de doellijn weggewerkt. Daarna mocht een scherpe voorzet van Veldhuis de goed spelende Jordan van Triest bereiken. Zijn schuiver trof de tweede paal en rolde zo het veld weer in.

Met enkele wissels probeerde de trainer van NKVV nog wat verse spierkracht binnen de lijnen te brengen. Dustin Keen en Milan Pol konden douchen en Christiaan Hugen kon samen met debutant Ron Weggen het elftal compleet maken. Beide spelers kenden een prima invalbeurt. Veel gebeurde er niet meer in voetballend opzicht. De spelers leken zonder woorden aan te geven dat beide teams een puntje voldoende vonden.

Net als vorige week zaterdag speelde opnieuw de man in het zwart zichzelf in de kijker. Na zo`n twintig minuten in de tweede helft leek scheidsrechter Sietzema niet verder te kunnen. Een hamstringblessure belette de leidsman het normale lopen. Toch gaf de goede man niet op. Verzorging van de NKVV waterman bracht enig soelaas, maar ook de helende handen van Schonewille brachten geen verlichting op lange termijn. Strompelend bracht Sietzema de wedstrijd naar het einde. Het laatste fluitsignaal was voor alle supporters een startsein om gezamenlijk het terras voor de gezellige NKVV kantine te bezetten en de wedstrijd weg te spoelen met een sapje.

Opnieuw geen winstpartij voor trainer Knol, die na de wedstrijd aangaf dat hij toch tevreden was over de jeugdige JO19 spelers. Beide coaches konden zich na afloop overigens verenigen in de puntendeling en spraken na afloop niet veel meer over deze middag. Snel door naar volgende week was de gedachte, waar Erica `86 team Wildervank mag ontvangen. NKVV mag de reis naar Winschoten maken. Het speelt daar tegen WVV, een wedstrijd welke in januari nog door NKVV winnend werd afgesloten.

Tekst: Klaas Veldhuis (NKVV)

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord