SC Lutten in slotfase naar overwinning op SCN

Hoogeveen zaterdag maakt geen fout in titelrace
8 april 2018
NKVV en Erica ’86 delen de punten
8 april 2018

SC Lutten in slotfase naar overwinning op SCN

In de strijd om de koppositie in de 3e klasse D, afdeling Noord heeft SC Lutten afgelopen zaterdag weer goede zaken gedaan. Het einde van de competitie komt langzaam maar zeker in zicht, en voor de top 5 is het nu zaak om zo min mogelijk schade op te lopen qua puntenverlies en de eigen selectie zoveel mogelijk te behoeden voor blessures en schorsingen.

SCN mag dit seizoen dan een laagvlieger zijn, maar toch zal iedereen die er destijds bij was geweest in Nieuwlande, zich herinneren dat SC Lutten ternauwernood een achterstand van 4-1 wist om te buigen naar een 4-6 overwinning.

Het team van Bas Nibbelke kende een uitstekende start: in de vierde minuut kregen de zwartwitten een vrije trap toegekend net buiten het strafschopgebied en recht voor het doel. Nick Lamberink mikte de bal keurig langs het muurtje in de rechterhoek: 1-0. Dat beloofde veel goeds. Helaas kwam die belofte niet uit. SC Lutten kreeg nog wel een paar mogelijkheden om de score uit te breiden – onder andere via Ewoud Altena, Bill Spitzers (inzet gestuit door de keeper) en Nick Lamberink (een bekeken schot, maar tegen de paal) – maar dat waren wat SC Lutten betreft de schaarse hoogtepunten in een tamme en saaie eerste helft. De Luttenaren hadden een duidelijk overwicht op SCN, dat er in de eerste veertig minuten nauwelijks aan te pas kwam. Maar echt gevaarlijk werd het nooit in het overvolle strafschopgebied van de tegenstander. SC Lutten bleef zoeken naar openingen, maar was nogal eens onzorgvuldig in de passing. Ook met voorzetten vanaf de zijkanten had het team vrijwel geen succes, wat op zich niet erg verwonderlijk was, gezien de lengte van de verdedigers. Het leverde de zwartwitten alleen enkele hoekschoppen op, die vervolgens makkelijk werden uitverdedigd door SCN. Door kort op de tegenstander te zitten, heroverde SC Lutten vaak de bal, en het bleef zaak om in dat opzicht niet te gaan verslappen. En toch gebeurde dat, en kregen de Luttenaren meteen een tik op de neus. Een paar minuten voor het rustsignaal was SCN al dichtbij de gelijkmaker, toen de bal via een vrije trap bovenop de lat werd gekopt. Even later was het wel raak: een hoge voorzet vanaf rechts naar de linkerspits, die in vrijstaande positie het leer over de uitkomende keeper Lars Mulder heen kon koppen: 1-1.

In de tweede helft liet SCN zich meer zien dan in de eerste 45 minuten, toen het team zich voornamelijk bezig hield met tegenhouden. Mark Altena kreeg bijna direct na de rust een uitstekende kopkans, maar de bal ging net over. Zijn broer Ewoud trof even later wel het doel. Ronald Kosse dacht eerst te zullen scoren, maar zijn inzet werd door de keeper gestuit en de bal belandde links van het doel voor de voeten van Ewoud. Die behield het overzicht, en mikte het leer in de rechterhoek: 2-1. Zoals gezegd drong SCN meer aan, maar moest het daarbij hebben van de dode spelmomenten om gevaarlijk te worden. Vooral bij hoekschoppen was het alle hens aan dek voor SC Lutten. En na een goed uur spelen werd inderdaad de gelijkmaker gescoord door de gasten: 2-2. Even leek het erop dat SC Lutten op deze middag duur puntenverlies ging leiden, maar uiteindelijk leken de zwartwitten zich te herpakken, en wist het team de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de 70ste minuut werd de bal maar weer eens in het strafschopgebied gepompt door Jan v.d.Berg, waarna Mark Altena via zijn achterhoofd doel trof: 3-2. Ditmaal kwam SCN niet meer langszij en wist SC Lutten uit te lopen via doelpunten van Ewoud Altena (na een voorzet van invaller Roy Strijker) en Ronald Kosse (via wederom een uitstekende assist van Roy). Eindstand: 5-2.

Een moeilijke wedstrijd, maar wel een verdiende overwinning.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord