Weiteveense Boys 1 verliest van Valther Boys

EMMS ploetert voort
10 april 2018
ZZVV ruim langs FDS
10 april 2018

Weiteveense Boys 1 verliest van Valther Boys

Afgelopen zondagmiddag speelde Weiteveense Boys misschien wel de  belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. De tegenstander was dit keer Valther Boys. Eerder dit seizoen verloor Weiteveense Boys ongelukkig in de slotfase van de wedstrijd met 1-0 bij Valther Boys.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Boxem was de wedstrijd gelijk, beide ploegen waren gewaagd aan elkaar en het was vooral een gevecht om balbezit. Echte kansen waren er dus ook niet in de 1e helft. In de 1e helft kon er ook dus maar 1 schot tussen de palen genoteerd worden, dit was een schot van Stefan Bernsen, maar Valther Boys keeper Gideon van Lottum ving de bal. Na dit schot in  de 7e minuut waren er geen doelpogingen meer in de eerste helft. Er werd vooral gevochten om de bal in de resterende minuten tot de rust.

Betere 2e helft

In de beginfase van de 2e helft was Valther Boys een paar keer dicht bij een goede kans om te scoren, maar dit voorkwam de defensie van Weiteveense Boys een aantal keer. Toch scoorde Valther Boys de 0-1, in de 55e minuut was het Gertjan Webers die de bal langs Weiteveense Boys doelman Frank Peters tikte na een bal door het hart van de Weiteveense Boys defensie. Direct na de aftrap na dit doelpunt kreeg Weiteveense Boys al een goede kans om het alweer gelijk te maken, Dennis Rocks gaf een goede voorzet vanaf de rechterkant op Tim Bijl, hij schoot de bal op het doel maar een Valther Boys verdediger haalde de bal 1 meter voor de lijn weg. Weiteveense Boys was in deze fase iets beter, en in deze fase werd ook de gelijkmaker gemaakt. Mark Imming speelde de bal vanuit een vrije bal op 25 meter van het doel op Tristan Wesseling die op de 16 meter stond, hij schoot de bal maar raakte de bal niet helemaal goed en toen viel de bal bij Dennis Rocks in de voeten die de bal in een keer in de linkeronderhoek schoot vanaf 8 meter van het doel. Nog geen 2 minuten later in de 68e minuut kreeg Mark Imming de kans om de 2-1 in te koppen, maar hij kopte de bal over nadat hij helemaal vrij gelaten werd na een corner van Roudy Steffens.  In de aanval van Valther Boys hierna moest Frank Peters dubbel redden op inzetten van Valther Boys van dichtbij het doel, dit deed hij goed en daardoor bleef de 1-1 stand nog steeds op het scorebord staan. Waar er in de 1e helft helemaal geen kansen waren, waren er in de 2e helft in 25 minuten voetballen al genoeg kansen voor beide ploegen en ook al een doelpunt voor beide ploegen. Lang bleef het 1-1, maar in de 83e minuut was het invaller Basilius Dellas die de 3 punten mee terug nam naar Valthe toe. Hij nam de bal mee tussen 2 Weiteveense Boys verdedigers in met het middenlichaam en kon 1 op 1 de bal inschieten.

De 3 punten bleven dus niet op Weiteveen en Weiteveense Boys zakt weer 2 plekken op de ranglijst naar de 1 na laatste plek. Weiteveense Boys heeft nu 13 punten uit 16 wedstrijden, en 1 wedstrijd meer gespeeld dan de naaste concurrenten. Aankomde donderdagavond speelt Weiteveense Boys de inhaalwedstrijd thuis tegen Titan. Volgende week zondagmiddag speelt Weiteveense Boys weer tegen Titan, maar dan de uitwedstrijd.

Wedstrijdverloop:

44’ Gele kaart Thomas Immink (WTV)
55’ 0-1 Gertjan Webers (VAL)

62’ Gele kaart Valther Boys

64’ 1-1 Dennis Rocks (WTV)

83’ 1-2 Basilius Dellas (VAL)

Door: Pim Staal

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord