ZZVV ruim langs FDS

Weiteveense Boys 1 verliest van Valther Boys
10 april 2018
Raptim speelt gelijk tegen Ruinerwold
10 april 2018

ZZVV ruim langs FDS

ZZVV heeft een ruime overwinning geboekt op FDS. Op eigen veld was het met 6-2 te sterk voor de gasten uit Havelterberg. Door de overwinning neemt ZZVV afstand van de onderste plaatsen op de ranglijst, het zet FDS op acht punten,  en voert het nu de middenmoot in 3D aan.

De eerste helft was er één van weinig hoogtepunten. Op de drie doelpunten na genoot het publiek meer van het heerlijke zonnetje dan het spel van beide ploegen. Halverwege het eerste bedrijf brak Kevin Vos de ban voor ZZVV. De verdediger die vorige week ook al scoorde, toornde bij een corner boven iedereen uit en kopte de 1-0 op het scorebord. ZZVV maakte daarna geen gebruik van de vele ruimte die FDS weggaf en kreeg tien minuten later de deksel op de neus. Brian van der Zweerde kon tussen drie tegenstanders de bal de zestien meter in krijgen. Zijn pass bereikte Tom Lukas die goed opendraaide en binnen kon schieten. Toch ging ZZVV met een voorsprong de rust in. Een paar minuten voor het rustsignaal besloot Paul Bos van een aanzienlijke afstand maar eens uit te halen. De poging van de aanvaller was fraai en vloog hard in de linkerbovenhoek achter de kansloze Ian Nelemans.

Ook in de tweede helft was het spel van ZZVV verre van overtuigend. De ruimtes werden echter nog groter en daar ging de ploeg na rust wel overtuigender mee om. Vooral Janou van Veen was op dreef en zorgde na zeven minuten in de tweede helft voor de ‘vorentscheidung’.  Na een goede voorzet van Bos schoof de jongeling de bal achter Nelemans. Diezelfde Bos zag Nelemans iets later prachtig redden op zijn knappe inzet. Uiteindelijk zou Van Veen ook het volgende doelpunt voor zijn rekening nemen. Na een combinatie door het centrum maakte hij op aangeven van Bram Otten zijn tweede doelpunt van de middag. Een kwartier voor tijd voltooide de eerstejaars senior zijn eerste hattrick in het geel-zwart. Na een fraaie actie in de zestien schoot Van Veen vanuit een moeilijke hoek hard zijn negende competitietreffer van het seizoen binnen.

In de slotfase kwamen beide ploegen nog eenmaal tot scoren. Matthijs Capellen zette de 6-1 op het scorebord door een fraaie uithaal van afstand. De middenvelder werd geen strobreed in de weg gelegd en maakte daar dankbaar gebruik van door de bovenhoek te vinden. Aart-Jan van Riessen beloonde in de laatste minuten zijn invalbeurt nog met een treffer voor de gasten door een rebound te benutten nadat Bas Blanken nog een knappe redding in huis had op een inzet van Van der Zweerde.

Opstelling ZZVV: Blanken; Mulder, Vos, Schinkel, Uiterwijk Winkel; Dijkstra, Capellen, Bosscher (74. Westerbeek), Hartman (18. Bos); Van Veen (79. Schoemaker), Otten.

Man van de wedstrijd: Kevin Vos

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord