Puntenverlies voor Sc Lutten tegen SVN’69

Protos wint van Zwartemeerse Boys
16 april 2018
SC Angelslo dicht bij kampioenschap na winst op Seta
16 april 2018

Puntenverlies voor Sc Lutten tegen SVN’69

Afgelopen zaterdag speelde SC Lutten de returnwedstrijd tegen SVN ’69. In de thuiswedstrijd tegen het team uit Nijeveen waren de zwartwitten nog met de schrik vrijgekomen door in de slotfase te scoren en daarmee de overwinning (2-1) veilig te stellen.

In deze wedstrijd viel het kwartje – wat de Luttenaren betreft – de verkeerde kant op. Lange tijd leek het daar niet op. Het team van Bas Nibbelke domineerde het grootste deel van het duel, maar dat wil niet zeggen dat het daarmee een goede wedstrijd op de mat legde. Voor een deel lag dit aan de staat van het hobbelige veld, waardoor de combinaties maar moeizaam verliepen en het aanvallende spel niet uit de verf lag. Maar het is te makkelijk om het veld als excuus aan te voeren voor het vertoonde spel.

Per slot van rekening was de openingsfase wel goed te noemen. Beide opponenten speelden op de aanval, en dat leverde SC Lutten een aantal aardige mogelijkheden op. Het bijna-doelpunt van Mark

Altena in de eerste minuut – een schot op de kruising – kwam misschien uit de lucht vallen, maar Ronald Kosse en Roy Strijker waren daarna toch bijna succesvol via aanvallen van de Lutter formatie. Ook SVN ’69 was dichtbij het openingsdoelpunt na een terugspeelbal op keeper Lars Mulder, die de doelman in grote problemen bracht. Uiteindelijk kon hij de situatie maar net redden.

In de tiende minuut scoorde spits Roy Strijker koppend de 0-1 op een  voorzet van Ewout Spijker.

Na dat eerste kwartier viel er langzaam maar zeker minder te beleven in voetballend opzicht. De beste kans voor SC Lutten na de voorsprong was opnieuw voor Roy Strijker. Op slag van rust prikte hij het leer net naast de verkeerde kant van de paal. Dat was overigens meer dan SVN ’69 in aanvallend opzicht liet zien, behalve een paar kleine mogelijkheden die door de Lutter verdediging onschadelijk werden gemaakt. SC Lutten zat kort op de tegenstander, en het lukte vaak om de bal snel te veroveren, waardoor het elftal uit Nijeveen nauwelijks aan voetballen toekwam.

In de tweede helft was er voor SC Lutten ook lange tijd geen vuiltje aan de lucht. SVN ’69 probeerde druk te zetten via de lange bal naar voren, maar de Lutter verdediging raakte hierdoor niet in de problemen – ondanks de lengte van de tegenstanders. Op voorhand leek het meeste gevaar te komen via de hoekschoppen, maar ook hiermee wisten verdedigers en keeper wel raad.

Ondanks het magere spel van de Luttenaren in de tweede helft kreeg het team toch wel enkele mogelijkheden om het duel voortijdig te beslissen, onder andere via afstandsschoten van Ronald Kosse en Thorben Scholten, en wederom een kopkans voor Roy Strijker. Na de rust gooide SVN ’69 langzaam maar zeker alles op de aanval om zodoende de gelijkmaker te forceren en hierdoor leek het meer een wedstrijd te worden dan in de eerste helft. Op voetbaltechnisch gebied was SC Lutten beter, maar zoals al vermeld kwam dat deze middag niet uit de verf. Desondanks leek het erop dat de Luttenaren de volle winst mee konden nemen naar huis.

Zover kwam het echter niet. Een paar minuten voor het eindsignaal kreeg SVN ’69 een terechte vrije trap toegekend op zo’n twintig meter van het doel. En de bal werd daarop keurig in de rechterhoek gemikt, zonder dat die ook maar door één speler werd aangeraakt in het overvolle strafschopgebied: 1-1. In de paar resterende minuten lukte het SC Lutten niet meer om SVN ’69 alsnog te verslaan.

 

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord