SC Angelslo dicht bij kampioenschap na winst op Seta

Puntenverlies voor Sc Lutten tegen SVN’69
16 april 2018
Hoogeveen zaterdag overklast koploper LTC
16 april 2018

SC Angelslo dicht bij kampioenschap na winst op Seta

SC Angelslo wil in Musselkanaal de wedstrijd snel beslissen en begint sterk aan de wedstrijd en Rick Zondag krijgt in de 5e en 6e minuut al kans om de score te openen maar hij schiet voorlangs. Seta moet terug en speelt de ballen lang naar voren. In de 14e minuut scoort Gezim Luli maar deze wordt zoals vele aanvallen buitenspel gegeven. Angelslo gaat door met tempo spelen en in de 17e minuut wordt misschien wel de mooiste goal van het seizoen gescoord als Jeroen de Vries voorzet en Giovanni Akgün met een halve volley de bal in de kruising schiet.(0-1) SC Angelslo gaat door met druk zetten en Seta verdedigd sterk maar 19e minuut is het weer raak als Rick Zondag beheerst afrond op een goede voorzet van Gezim Luli.(0-2) Seta gaat vanaf dat moment iets beter voetballen en in de 20e minuut weet Basim Mahmood zelfs te scoren na een foutje in de verdediging bij SC Angelslo.(1-2) Seta gokt op de lange ballen en krijgt nog een kans op de gelijkmaker maar Doelman Jarno Brands staat op de goede plek. SC Angelslo krijgt vele kansen om de wedstrijd al in de 1e helft te beslissen maar deze worden allemaal gemist. In de 2e helft laat Angelslo zien dat ze koploper zijn en speelt rond in hoog tempo. Tot aan de 53e minuut worden diverse kansen gemist maar in de 54e minuut gaat de teller naar 1-3 als Gezim Luli vanaf rechts prachtig voorzet en spits Rick Zondag zijn 2e goal hard binnenschiet. Seta heeft moeite met de druk en schiet alleen maar meer ballen naar voren. In de 80e minuut wordt de wedstrijd beslist als Abe de Jong de bal meegeeft aan Gezim Lulli en hij de bal over de keeper heen lepelt.(1-4) SC Angelslo krijgt in de slotfase nog meerdere kansen en  Seta krijgt in de 87e minuut ook nog een kopkans maar alle pogingen worden gemist en de teller blijft staan op 1-4. Een sportieve wedstrijd die uitstekend werd geleid door Scheidsrechter Erik Wieringa. Volgende week kan SC Angelslo de eerste kampioen van Drenthe worden als het thuis weet te winnen van Nieuw Balinge.

Tekst & foto: Wietze de Jong

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord