Verslag WVV – NKVV

Hoogeveen zaterdag overklast koploper LTC
16 april 2018
Ferdy Poelman loopt uit in strijd om ‘Beltona Topscorer van de regio’
16 april 2018

Verslag WVV – NKVV

De reis naar WVV in Winschoten bleek achteraf een vruchteloze. Op een super strak geschilderd veld was het WVV die deze ondergrond het beste bespeelde. In een soort van stalen kooi lag een kunstgras mat waar weinig sfeer van uit straalde. Uiteraard is zo`n dergelijk nep-veld een uitkomst om op te trainen, maar wedstrijden zouden ten aller tijde op de groene grassprieten moeten worden gespeeld, aldus uw verslaggever.

De wedstrijd kende voor aanvang een eerbetoon. De burgemeester van Oldambt, waar Winschoten onder valt, overleed afgelopen dinsdag aan een hartstilstand. Pieter Smit, tevens een fan van het voetbal werd geëerd met een minuut stilte, al kon van stilte niet echt worden gesproken. Op pakweg 100 meter afstand was het een gedruis van feestmuziek en een speaker die de aanwezige fietscrossers de rondjes door schreeuwde. Nam niet weg dat de lawaaierige minuut stilte oorverdovend overkwam.

Direct na de aftrap kwam WVV als een echte runner-up uit de startblokken. Het zocht gelijk de aanval en NKVV had daar moeite mee. In een opstelling die s`morgens nog gewijzigd moest worden door trainer Knol, stond de boomlange Jorick Benjamins als voorstopper opgesteld. De bassist van de band werd last-minute nog opgeroepen om de groep aan te vullen en deed dit met voldoende inzet en passie. Helaas voor hem, en tevens ook voor zijn mede verdedigers, vloog de super snelle Fathi Salih links en rechts de verdedigingslinie voorbij. Ook Christiaan Hugen en Leroy Kuipers waren bereid om, na de afgelasting van NKVV 2, mee te reizen naar het Groningse. Daarnaast bestond de bank uit enkele geblesseerde spelers die eigenlijk liever het veld niet betraden.

Dit gezegd hebbende mag bij een dergelijke situatie nooit de inzet ontbreken. Deze was in de meeste minuten ook wel aanwezig, maar eerlijk is eerlijk, kwalitatief was WVV de meerdere. Won NKVV eind januari thuis nog met 2-1, vandaag kwam dat slechts even in zicht. Al in de 12e minuut scoorde Frans Veldkamp de 1-0 voor WVV. Een foutje in de Winschoter verdediging bracht NKVV drie minuten later al snel weer op gelijke hoogte. De hard werkende Jordan van Triest mocht zodoende de 1-1 binnen schuiven. De hoop op een verder gelijk opgaande wedstrijd werd al snel ontnomen, toen weer een minuut later de 2-1 binnen viel. De kleine Fathi Salih mocht deze op zijn naam laten noteren.

Met deze stand werd de rust gehaald en waren de spelers uit Dalerpeel en Nieuwe Krim nog goed gestemd voor nog eens 45 minuten. Dat in de eerste zestig seconden van dit tweede deel de 3-1 viel, was een knock-out voor NKVV. Het was Mathijs Mollema die de eerste van twee goals scoorde. Het soms snelle spel van WVV kon door NKVV niet altijd worden bijgebeend. Met enkele wissels probeerde Johan Knol nog wel iets, maar eigenlijk tegen beter weten in. Mollema maakte een half uur voor afloop zijn tweede en WVV liep via broer Thomas Mollema uiteindelijk uit naar 5-1. Scheidsrechter Wiersema floot uiteindelijk voor het einde en voor sommige NKVV-ers kwam dit signaal als een verlossing. Vermoeid lag met op het plastic veld. Complimenten voor de inzet zijn mooi, maar men koopt er niet veel voor.

De selectie krijgt nu wel even de tijd om bij te komen, aangezien het volgende week zaterdag vrij is van competitie verplichtingen. Dinsdag 24 april komt Nieuw Balinge op bezoek in Dalerpeel. Andermaal een zware wedstrijd in het verschiet, al zal de selectie weer kunnen bestaan uit meerdere spelers. De confrontatie tussen de nummers vijf en twee begint om 19:00 uur.

(door Klaas Veldhuis – NKVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord