ZZVV neemt geen punten mee uit Hardenberg

Sleen en EMMS scoren niet
16 april 2018
ZZVV overtuigt en wint in Hollandscheveld
18 april 2018

ZZVV neemt geen punten mee uit Hardenberg

ZZVV is er niet in geslaagd een resultaat te halen bij het hoog geklasseerde Hardenberg’85. Ondanks een 1-0 voorsprong werd er terecht met 3-1 verloren en door de uitslagen op de andere velden schuift zowel het bovenste als het onderste gedeelte van de competitie nog verder in elkaar.

Iets voor half vier werd er eindelijk afgetrapt in Hardenberg. Vanaf de eerste minuut had de thuisploeg de controle over de wedstrijd zonder tot grote kansen te komen. Verrassend was het dan ook dat ZZVV op voorsprong kwam. De eerste aanval van de geelzwarten was direct gevaarlijk en een voorzet van Bas Uiterwijk Winkel werd binnen gewerkt door Stefan Dijkstra. Na een goed kwartier spelen bracht Rick Broek Hardenberg’85 weer op gelijke hoogte. De topschutter van de derde klasse D kreeg een bijna vrije doorgang door het centrum en schoof de bal door de benen van doelman Bas Blanken tegen de touwen.

Het aantal kansen bleef in de eerste helft beperkt. Hardenberg’85 bleef de overhand hebben en kwam nog twee keer tot een gevaarlijke doelpoging. Na een half uur ramde Broek een vrije bal een klein stukje over de lat. Vijf minuten voor rust was het wel weer raak voor de thuisploeg. Roy Meijerink mocht dit keer dwars door het centrum richting doelman Blanken en hij schoot de bal langs Blanken in de linkerbenedenhoek.

Ook na rust waren de kansen lange tijd schaars. Broek had zijn ploeg wel al snel in de tweede helft op een grotere voorsprong kunnen zetten maar de spits schoot van dichtbij ietwat wild over. Het spel werd er van beide kanten niet beter op. De gasten creëerden echter zo af en toe nog wel een kans maar door de tussenstand bleef de wedstrijd lang spannend. Blanken pakte halverwege de tweede helft nog een inzet van Peter Gerholt en zag een poging van Rik Lennips net naast vliegen.

Tien minuten voor tijd besloot ZZVV wat meer manschappen naar voren te sturen en dat gaf direct een impuls aan de wedstrijd. Roald Schinkel kopte een voorzet van Bram Otten net over het doel van Stefan Kortman. Omdat Blanken kort daarna een harde poging van Broek keerde bleef de spanning in de wedstrijd. Een paar minuten voor het einde leek ZZVV de kans op de gelijkmaker te krijgen toen Roald Schinkel in de zestien onderuit werd gehaald maar de goed leidende scheidsrechter Plat legde de bal niet op de stip. In de laatste minuut besliste Hardenberg’85 eindelijk de wedstrijd. Een communicatiefout tussen Elrick Mulder en Blanken werd afgestraft door Broek die zijn dertigste competitietreffer van het seizoen maakte.

Opstelling ZZVV: Blanken; Dijkstra (82. Vredenborg), Mulder, Schinkel, Vos, Uiterwijk Winkel; Capellen, Bosscher, Hartman (56. Reinink); Bos, Otten

Tekst: Aljan Wassens (ZZVV)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord