ZZVV overtuigt en wint in Hollandscheveld

ZZVV neemt geen punten mee uit Hardenberg
16 april 2018
Hoogeveen zaterdag is koppositie alweer kwijt
22 april 2018

ZZVV overtuigt en wint in Hollandscheveld

ZZVV heeft een overtuigende 3-0 overwinning geboekt op Hollandscheveld. Voor de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst slechts één punt. Dat was op het veld niet terug te zien want ZZVV had de gehele wedstrijd de overhand. Toch duurde het tot de 85e minuut voordat de geelzwarten de wedstrijd in het slot gooiden.

Het duurde even voordat de eerste kans van de wedstrijd te noteren viel, maar na een kwartier was het eindelijk zo ver. Het was overigens ook direct raak toen Kevin Vos een lange bal achter de verdediging van de thuisploeg legde en Paul Bos de bal fraai vanaf zo’n zestien meter over de uitkomen doelman Lennard Vos kopte. De kansen bleven daarna komen voor ZZVV waar de gedreven Bos een boogbal op het doel zag vallen en schoten van Sander Hartman en Matthijs Capellen konden worden geblokt in een volle zestien.

Het beste kansje voor Hollandscheveld was een kopbal van Mike de Jonge die naast het doel van Bas Blanken verdween. Daarna was het weer ZZVV dat de kansen kreeg. Een paar minuten voor rust claimde ZZVV het tweede doelpunt van de avond nadat de bal na een corner al dan niet de lijn zou hebben gepasseerd. Dat feest ging niet door en ook de resterende twee kansen gingen er niet in. Eerst schoot Bram Otten wild over vanaf zestien meter en vlak voor het fluitsignaal voor de rust kwamen twee man net tekort om een scherpe voorzet van Otten binnen te tikken.

Na de thee was Jan Hagen als eerste gevaarlijk. De middenvelder van Hollandscheveld moest vanuit de draai in één keer het lege doel proberen te vinden vanaf ruim twintig meter en schoot de bal ver naast. Na dit moment gaf ZZVV achterin, waar het zeer goed stond, eigenlijk niks meer weg. Omdat er vergeten werd de wedstrijd in het slot te gooien, bleef het wel heel lang spannend. In een tijdsbestek van drie minuten kreeg de ploeg uit Zuidwolde drie opgelegde kansen om de voorsprong te verdubbelen. Eerst redde Vos knap op een inzet van Bos, iets later kreeg hij nog zijn vingertoppen tegen een harde inzet van Otten en bij de laatste poging kreeg Vos hulp van de paal waar de harde lage inzet van Bos op strandde.

De gevaarlijkste man voor Hollandscheveld in de tweede helft was misschien wel Kevin Vos, die een kwartier voor tijd een voorzet van de thuisploeg net naast zijn eigen doel over de achterlijn tikte. Vijf minuten voor tijd viel eindelijk de beslissing. Stefan Dijkstra, waarvan het een klein wonder was dat hij nog op het veld stond nadat hij een paar minuten eerder een ongelooflijk harde overtreding moest incasseren, ramde de bal achter de kansloze Vos en zorgde voor heel wat opluchting aan de kant van de gasten. Dat Matthijs Capellen vlak daarna een voorzet van Paul Bos nog met een volley binnengleed was een verdiende beloning voor de goede wedstrijd die ZZVV speelde.

Opstelling ZZVV: Blanken, Dijkstra, Schinkel, Vos, Uiterwijk Winkel; Capellen, Reinink (62. Mulder), Bosscher, Hartman (66. Van Veen); Bos, Otten.

Tekst: Aljan Wassens (zzvv)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord