SC Angelslo is eerste kampioen van Drenthe!

SC Lutten weer koploper na winst op LTC
22 april 2018
vv Hoogeveen met twee goals langs Rolder Boys
22 april 2018

SC Angelslo is eerste kampioen van Drenthe!

Op een prachtig sfeerrijk en versiert sportpark werd de wedstrijd van de maand live uitgezonden op TV Drenthe en was de druk op de wedstrijd voelbaar bij de spelers en de vele supporters die aanwezig waren op Sportpark Meerdijk Noord. SC Angelslo en Nieuw Balinge begonnen goed aan de wedstrijd en de zenuwen verdwenen langzaam in strijd. De 1e kans is voor Dennis Tump, maar hij raakt de buitenkant van de paal in de 14e minuut. Vanaf dat moment zet Angelslo een tandje bij en gaat beter voetballen. Door druk te zetten en snel rond te spelen kan Nieuw Balinge alleen lange ballen spelen en hopen dat deze goed vallen. SC Angelslo geeft weinig weg en in de 25e minuut valt de openingstreffer als Ali Arslan de bal beheerst langs Keeper Kalsbeek schuift. Nieuw Balinge krijgt ook nog kansjes op de gelijkmaker, maar Erwin Smale kan doelman Brands niet passeren. In de 37e minuut krijgt Richard v.d. Bosse rood van Scheidsrechter Kuipers na meerdere malen commentaar op de leiding.

In de 2e helft zet SC Angelslo gelijk druk en Nieuw Balinge kan niet meer mee, met 10 spelers en door een fout achterin schiet Rick Zondag de 2-0 binnen. Angelslo ruikt het kampioenschap en gaat door, en nog geen 3 minuten later is het weer Rick Zondag die de overwinning veilig stelt als Ali Arslan hem vrij voor keeper Kalsbeek zet en de 3-0 binnenschiet. Dragan Sladakovic zet de teller op 4-0 als hij in de 64e minuut de bal om de keeper heen speelt en rustig binnentikt. SC Angelslo krijgt in de 73e minuut nog een strafschop tegen van Scheidsrechter Kuipers door een overtreding binnen de 16 meter maar Jarno Brands geeft niets weg deze middag en slaat de bal uit zijn doel. Een geweldige middag voor SC Angelslo die terecht kampioen zijn geworden en na 1 jaar terug keren naar de 4e klasse.  

Tekst & foto: Wietze de Jong.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord